Tomáš Klus králem i kominíkem? Velký návrat po 10 letech!

Z natáčení filmu Tajemství staré bambitky 2 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. února 2022 20:55

Když v roce 2011 natočil Tomáš Klus pohádku Tajemství staré bambitky, jednalo se o jednu z jeho prvních větších rolí. Po deseti letech se do role Jakuba, dříve prince, nyní už krále, rád vrátil v pohádce Tajemství staré bambitky 2. Do kin vstoupí již za pár dní.

Návštěvníci si mohou také stále prohlédnout výstavu fotografií z natáčení filmu, která byla v Hybernské pasáži prodloužena až do 11.2.2022. Vstup je zdarma.

„Tam se sešla parta, se kterou chce člověk trávit čas,“ vzpomíná Tomáš Klus na natáčení Tajemství staré bambitky, která se již stala doslova kultovní pohádkou.

„Producenti mě popíchli, abych se zamyslel nad pokračováním Tajemství staré bambitky a mě nadchla možnost představit si, jak to v království, se kterým jsem žil nějakou dobu při natáčení jedničky, vypadá. Jak tam vlastně asi ten král teď žije, a ten Karaba, co se s ním stalo, jak se tam celkově lidi mají. Říkal jsem si, že by bylo vlastně hezké se tam za nimi jít zase podívat,“ vzpomíná režisér Ivo Macharáček.

Když se však vůbec začalo o pokračování uvažovat, bylo třeba mít splněnou jednu důležitou podmínku. „Herecké obsazení a vůbec pokračování stálo a padalo s tím, zda do toho herci půjdou znovu. Pokud by řekli ne, už se nechceme vracet, tak by dvojka ani nevznikla. Takže než vůbec jsme začali příběh psát, tak jsme si s herci prostě zavolali a řekli jsme si, jestli do toho mají chuť jít. Všichni řekli, že ano, takže se to rozjelo,“ přiznává režisér Ivo Macharáček.

Tomáše Kluse čeká v rámci nového příběhu nejen královská role, ale také důmyslný převlek za venkovského kominíka. Proč ale král Jakub musí zašpinit své tváře sazemi, to diváci uvidí až v kině.

Témata: Tomáš Klus film Tajemství staré bambitky 2