EXKLUZIVNÍ Chci něco ukázat i v tanečním světě! Vilda z Love Islandu má o plánech do budoucna jasno!

Vilda Šír Rozhovor 7

Autor: Markéta Bartošíková, stars24.cz

27. ledna 2022 12:35 | Aktualizováno: 27. ledna 2022 22:00

Vilém Šír (21) je jedním z nejvýraznějších účastníků reality show Love Island. Tanečník latinsko-amerických tanců se ve vile postaral o pořádnou zábavu a bezpochyby se stal miláčkem diváků a především divaček. I nám v redakci při rozhovoru ukázal, jak umí být zábavný. Vilda se pro stars24.cz rozpovídal o tom, jaké bylo finále Love Islandu, jak se mu daří ve vztahu s Nikol, a co plánuje do budoucna.

Vildo, 14. listopadu 2021 proběhlo velké finále reality show Love Island. Vzpomenete si, co se vám tenkrát honilo hlavou?

Musím vyhrát, jinak mě vyhodí z domu. (smích) Ne, těšil jsem se, protože dva měsíce už byla fakt mega dlouhá doba. Těšil jsem se, že se to celý ukončí, protože natáčení finále bylo docela náročný. Říkal jsem si, ať to dopadne jakkoliv, jsem ve finále s Nikčou a jsme už vítězové. A těšil jsem se na to, že už konečně uvidím rodinu a kamarády, že bude nějaká afterparty a že už to bude za námi.

Věřil jste, že se svou partnerkou Nikol máte šanci na výhru? A co podle vás rozhodlo o vítězi?

Věřil jsem v to hodně! Jak jsem tam stál, tak jsem si myslel, že opravdu vyhrajeme, že jsme se probojovali až do finále, že se postupem času náš vztah posouval dopředu, že jsme říkali věci tak, jak jsou, že spolu zůstaneme i po soutěži, což je teď pravda a říkal jsem si, že mám šanci na výhru. Byl jsem sám sebou a doufal jsem, že ty hlasy budeme mít. A co rozhodlo vítězi? Nejspíš ta délka. To, že spolu byli Martin a Laura od začátku do konce.

V soutěži jste byl rozhodně největší bavič. Když se podíváte zpětně, změnil byste něco?

Nezměnil bych nic. Vždycky jsem řekl, co si myslím a cítil jsem se jako kdybych byl doma. Akorát, že tentokrát to natáčely kamery.

Hodně jste se ohrazoval proti Tess (Tereza Lojkásková). Nebo spíš proti ,,vztahu“ Tess a Nathana. Vyříkali jste si to po soutěži nějak?

Ani ne. Myslím si, že v soutěži to bylo probráno několikrát. Vlastně to byl jediný takový spor a já jsem řekl svůj názor a kdybych dneska potkal Tess kdekoliv, tak si myslím, že jí řeknu normálně ahoj a bavíme se. Nikdy jsme si nic neudělali. Já jsem jí řekl, že jí to nevěřím. S Nathanem spolu nejsou, takže se mé predikce nejspíš vyplnily. Já na Tess nejsem vůbec naštvaný a když ji potkám, tak s ní budu krásně konverzovat o životě a zase půjdeme dál. Vyřešilo se to už v Love Islandu a nebylo to potřeba řešit dál.

Troufáte si říct, že jste si ve vile našel opravdové kamarády?

Jo, myslím si, že po Love Island a Love Island after se s Pítrem (Petr Havránek) i Honzou docela často vídáme a plánujeme spolu další projekty, takže určitě ano. A Nikča je kamarádka jak s Pítrem, tak s Honzou, takže je to skvělý. S Gabčou samozřejmě taky, ten zas je kamarád s Pítrem. (smích) Kamarádka, přítelkyně. I s Mirkou se vidíme často, s Aichou, Vivi, Mishalou. Myslím si, že jsem v Love Islandu našel kamarády určitě.

Vaše partnerka Nikol Treterová přišla do soutěže s tím, že si vás vybrala a jde si jen pro vás. Jak jste to tehdy vnímal? Nelekl jste se trochu?

(smích) Bylo to příjemný. Obecně, když žena projeví o muže zájem, tak je to příjemný za každé situace, i když ta dívka není váš typ a když je úplně jiná, než byste si představovali. A mě se zrovna Nikča líbila taková, jaká je. Je to holka, kterou jsem si vždycky přál, takže to bylo extrémně příjemný. Samozřejmě jsem měl ve vile trošku rozjetý vztah se Simčou, ale tam to nebylo. Tak jsem byl rád, že přišel do vily konečně někdo, s kým to vidím i já do budoucna. Byl jsem rád, že si mě Nikča vybrala, v první chvíli jsem to vůbec nepoznal, velmi mne to překvapilo a zaskočilo.

Je obecně známo, že vztahy na dálku bývají složité. Nikol žije v Praze, vy v Olomouci. Jak vám to klape?

Je důležité dodat, že je to složité, když ve vztahu nemá jeden z nich letadlo (smích). Pokud jeden z nich má letadlo, vztah na dálku není problém.

A Nikol má letadlo?

Nikol letadlo nemá. (smích)

Poznávají vás lidé na ulici? Chtějí se s vámi fotit?

Docela jo. Musím říct, že je to někdy sranda. Poznávají mě hodně. Všechny generace. Love Island měl neuvěřitelný záběr obecně i věkově. Od 10 do 70 let to sledoval skoro každý. V podstatě, kam přijdu, tak mě někdo pozná nebo zaregistruje. A když ne, tak po chvilce, říká, že mě zná odněkud. Love Island měl obrovský zásah a poznávají mě úplně všude – na benzince, ve městě, v obchodě i doma mě poznávají.

Všichni víme, že jste skvělý tanečník! Poskytujete i soukromé taneční lekce? Třeba pro fanynky…

Jsem tanečník, poskytuji taneční lekce. Teď jsme dávali taneční lekce, o které byl mega zájem a budeme chystat další vlnu tanečních lekcí, kde budeme nabízet zase taneční lekce se mnou, takže se můžete těšit na další lekce, které vypíšeme. Bude to jak v Praze, Olomouci, Brně, Ostravě a nejspíš i v Bratislavě. Bylo to vždycky super. Tancovali jsme, bavili jsme se o Love Island, takže ty lekce jsou velmi příjemné. Fanynky se můžou těšit!

Na svém Instagramu jste zveřejnil fotku z posilovny. Dostáváte se do formy?

(smích) Je potřeba říct, že když jsem šel do Love Islandu, tak jsem zhubl 7 kilo, ale dodržoval jsem striktní režim ve stravě a brutálně jsem to hlídal. Teď, jak jsem se vrátil, tak se nehlídám, protože těch akcí je hodně a občas tam padne nějaký fastfood, což pro tělo není dobrý a přibral jsem zase nějaký to kilo nahoru, takže se snažím dostat zpátky do té váhy, kde je mi nejlíp. A taky chci trochu nabrat svaly, abych vedle Honzy a Martina vypadal příště líp. Až se někdy potkáme.

Nedávno jste představil světu svůj merch. Jaký má u fanoušků úspěch? A chystáte něco dalšího?

Merch, bomba. Byl jsem až překvapený z toho, že se prodával tak moc. Děkuji moc. Vážím si toho! Mikiny jsme nestačili ani vyrábět, snažili jsme se je vyrobit do Vánoc a doteď nemáme vyrobenou další várku, ale chystáme další drop a zanedlouho to vypálíme ven a fanoušci si budou moci opět koupit můj merch. Dělá mi hroznou radost, když někde někoho potkám s mikinou. Vždycky se směju, vyfotíme se, pokecáme.

Co plánujete do budoucna? Absolvoval byste ještě nějakou reality show?

Do budoucna plánuji to, že bych chtěl dělat to, co mi jde. Chci ukázat, že to není jen o blbých vtípkách. Chtěl bych ukázat i v tom tanečním světě něco. Chystá se velký projekt, kterého budu součástí, ale na to si musíte počkat.

Témata: rozhovor Vilda Šír Love Island reality show