Novotný, Strach nebo známá novinářka z ČT. Jak reagovali na úmrtí Dolejše (†57)?

Pavel Novotný 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. ledna 2022 16:50

Český šoubyznys zasáhla o uplynulém víkendu další smutná zpráva. Ve věku 57 let zemřel Radan Dolejš. Jak na jeho náhlý odchod reagovaly některé známé osobnosti?

Dolejš byl známý jako hudebník ze skupin Šlapeto a Patrola Šlapeto. V průběhu let se však významně podílel i na vysílání třech největších tuzemských televizí.

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný uvedl, že jeho rodina je náhlým odchodem zarmoucena. "Velký rodinný přítel, člověk, co vymyslel Novoty, architekt velké TV jízdy táty, co právě Novotami začala v polovině 90.let. Nechyběli se ženou a kluky na žádné naší dovče na Krétě. Kamarád a dobrej chlap," poznamenal.

Hvězda zpravodajství České televize Světlana Witowská byla s Dolejšem v kontaktu ještě během víkendu. "Napsal scénář i k předávání cen Trilobit. Ještě během sobotního přenosu mi napsal moc hezkou zprávu," přiznala a vyjádřila blízkým upřímnou soustrast. 

Režiséra Jiřího Stracha zastihla smutná zpráva po cestě z opery. "Achjo. Tak ať ti to v nebi šlapeto, bráško milej!" vzkázal na sociální síti. 

Témata: Radan Dolejš Pavel Novotný Jiří Strach (režisér) Světlana Witowská (dříve Zárubová)