Zemřela Hana Horká: Přežila jsem, psala dva dny před svým odchodem!

Asonance, zpěvačka Hana Horká sedí vlevo dole.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. ledna 2022 14:16 | Aktualizováno: 17. ledna 2022 22:10

Českem dnes otřásla zpráva o úmrtí zpěvačky Hany Horké z folkové skupiny Asonance, především proto, že jde o mimořádně smutný příběh člověka, který se nenechal očkovat proti koronaviru.

Jak jsme vás informovali, Horká zemřela v neděli 16. ledna poté, co se nakazila covidem-19. O svém setkání s koronavirem ostatně informovala své fanoušky na sociální síti. Ještě v pátek se radovala z toho, že už má onemocnění za sebou. Alespoň si to tedy myslela.

"Odtajním. Ano, jsem prodělanec, přežila jsem i zbloudilou deltu. Ovšem bylo to velmi barvité," napsala toho dne na facebooku s tím, že už se těší třeba do sauny, na plavání nebo do divadla, kam jí bude vstupenkou právě potvrzení o prodělání covidu. Chtěla si také vyrazit k moři. 

Podle syna, který se ostře vyjádřil na adresu lidí vystupujících proti očkování, šla Horká nákaze naproti. "Získávání protilátek nemocí neuznávám dávno. O to víc, když se mi vlastní máma udusí v posteli," uvedl mimo jiné. 

Asonance je po konci Spirituál kvintetu jednou z nejdéle působících folkových skupin na tuzemské scéně. Její historie se datuje až do roku 1976.

Témata: Asonance (kapela)