Lounová na Dakaru už lituje jiné české závodníky!

Olga Lounová 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. ledna 2022 9:38

Olga Lounová jede jako jedna z účastnic české posádky letošní ročník Dakaru. Navzdory tomu svým soupeřům nepřeje nic zlého, naopak s nimi i soucítí!

V 10. etapě Rallye Dakar skončily šance Martina Prokopa a Aleše Lopraise na úspěch v letošním ročníku slavné soutěže. Lopraise, který byl čtvrtý v kategorii kamionů, zastavily technické problémy krátce po startu měřeného úseku.

Synovec nedávno zesnulého šestinásobného šampiona Karla Lopraise se po středečních potížích dostal ve čtvrtek do bivaku až díky servisnímu týmu, i přes penalizaci 24 hodin však mechanici stihli jeho vůz včas opravit, a on tak dojel na osmém místě. V cíli ještě dostal dodatečný dvouminutový trest.

O medailové pozice pak dlouho bojoval i v pátek, v závěru ale nabral sedmiminutovou ztrátu a obsadil 9. místo. Třetí skončil Chilan Ignacio Casale ve službách českého týmu Tatra Buggyra Racing.

Problémy, které má jedna z českých posádek, ohodnotila i Lounová. "Opravdu je mi líto Aleši Lopraisi a celá posádko takhle hořkého konce, ale jeli jste naprosto fantasticky! Je to sport a i takové zážitky k tomu patří! Myslím na Vás!" napsala na instagramu.

Témata: Olga Lounová Rally Dakar