David Stypka (†41): Mirai a spol. mu poslali pozdrav do nebe!

Mirai, Ewa Farna a další hudebníci zavzpomínali v klipu na Davida Stypku. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. ledna 2022 10:01

David Stypka byl populární nejen mezi posluchači, ale i mezi kolegy z hudební branže. Část z nich se pod vedením Mirai rozhodla připravit speciální pozdrav u příležitosti prvního výročí smrti.

Naším hudebním rybníčkem otřásly v uplynulé roce třeba odchody Mekyho Žbirky nebo Hany Hegerové. Předevčírem rovněž uplynul rok od úmrtí muzikanta, jehož talent zůstal nejspíš zčásti nenaplněn. Bylo mu totiž pouhých 41 let a lidé se jeho hudbu stále teprve učili poslouchat.

Řeč je o Davidu Stypkovi, kterému se staly osudným zdravotní komplikace při rakovině slinivky, s níž statečně bojoval. Kamarádi z branže na něj ale samozřejmě nezapomněli. 

Kromě spoluhráčů z formace Bandjeez se o připomínku zpěváka a skladatele postarala kapela Mirai. V těchto dnech se dočkala klipu píseň Lítej (Davidovi), kterou posluchači mohli poprvé slyšet v listopadu, kdy vyšla nová deska.

"Bro, posíláme Ti pozdrav. Myslíme si, že v sestavě, která by se Ti líbila. Chybíš tady, už rok," vzkázali Mirai společně třeba se zpěvačkou Ewou Farnou. 

Témata: David Stypka Mirai (skupina)