Olga Lounová na Dakaru: Velké komplikace! Rallye málem ani nezahájila!

Olga Lounová s autem na dakarské rallye.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. ledna 2022 8:50 | Aktualizováno: 3. ledna 2022 21:59

O právě uplynulém víkendu odstartoval další ročník Rallye Dakar, kterého se v Saúdské Arábii jako navigátorka měla zúčastnit také Olga Lounová. Jak ale prozradila na sociální síti, ještě před startem se vyskytly nepříjemné komplikace.

Lounová uvedla, že jim s Martinem Čábelou pouhé dva kilometry před startem kleklo auto. "Nechtějte vidět ten smutek, který mě zaplavil. V duchu jsem si říkala, tak to je v háji, my na tom Dakaru ani oficiálně neodstartujeme," svěřila se.

"Člověk se na to chystá celý rok, tolik lidí mu fandí a tolik úžasných firem ho podpoří a ona / on teď udělá velkou ostudu. No co vám mám povídat, bylo mi do pláče," konstatovala zpěvačka.

Dvojice zjistila příčinu závady, jenže neměla náhradní díly. Přitom potřebovala odstartovat. "Musíte projet rampou a projet startovní čárou tzv. prologu (prvního závodu, který se ale nepočítá do celkových výsledků)," vysvětlila.

Naštěstí se našli závodníci ochotní je na laně dostat na start i přes startovní čáru. "Asi bych si nikdy nepředstavovala, že budeme startovat Dakar zapřaženi za kamionem, ale důležité je, že jsme odstartovali," podotkla Lounová.

Témata: Olga Lounová