Olga Lounová si splní sen! Jak se připravuje na Dakar?

Olga Lounová v Pevnosti Boyard 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. ledna 2022 17:24

Olga Lounová už není známa jen jako zpěvačka, ale našla se i v netradičním sportu. Chytlo ji totiž rallye a vyráží dokonce na Dakar. Tvrdí, že se jí tím splní sen.

"Sama jsem zvědavá, jak těch dvanáct dní na poušti snesu. Uvidíme. Zkusit si to ale rozhodně chci, protože Rallye Dakar je můj dávný sen. Je to taky obrovská výzva," řekla Právu zpěvačka.

Podle svých slov je drsná holka, co odmalička jezdila na vandry a spala pod širákem. Takže ji jen tak něco nerozhodí. "Na vedra jsem zvyklá, protože je zažívám i při běžných závodech v tuzemsku. Auto totiž při rallye vždycky dost topí, takže když je venku třicetistupňové horko, uvnitř auta je i šedesát. V těchto vedrech pak klidně strávíte i celý den nebo několik dní za sebou," podotkla.

Bude se také muset poprat například s absencí koupelny, což prý bude nepříjemné. "Během závodu totiž musíte chodit, kam se dá. Není zbytí. I tady si ale říkám, mám určitou výhodu – pokud se něco děje a já se hodně soustředím a hodně potím, tak prakticky vydržím. Večer po závodě navíc budeme mít aspoň sprchy. Budou na nás čekat v bivaku," vysvětlila.

Na závod se podle svých slov připravuje hlavně fyzicky. "Chodíme do posilovny Victory Fitness k Jirkovi Vilímkovi a podstupuju fyzioterapii Redcord u Alice Hamáčkové v závěsných provazech. To je takové speciální cvičení, které pomáhá zpevnit páteř. Je to hodně důležité, protože během závodu nás čekají obrovské nárazy," říká.

Témata: Olga Lounová