Jiří Pomeje už to dál nezvládá? Skončil u psychiatra na antidepresivech!

Jiří Pomeje 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. května 2018 18:00

Herec Jiří Pomeje se v poslední době potýkal s řadou problémů! Nejdřív přišla rakovina hrtanu, pak operace a ztráta hlasu. A nakonec se mu rozpadlo další manželství. Její proto divu, že toho na něj bylo až moc – a psychicky to nezvládl!

Pomeje začal pít a dokonce přemýšlet i o sebevraždě! Nakonec se rozhodl vyhledal pomoc, a tak skončil u psychiatra. „Už to nešlo dál! Byl jsem úplně na dně. Měl jsem velký deprese a nechtělo se mi už vůbec žít! Bylo mi najednou jasný, že sám to nezvládnu, a tak jsem se objednal k panu doktorovi Cimickému,“svěřil Blesku.

Známý psychiatr Jan Cimický ho proto přijal ho do své péče a hned mu předepsal antidepresiva. „Jirka mi opravdu zavolal sám, objednal se a přišel. Myslím, že jsme si dobře popovídali a on pochopil, že alkohol jeho deprese naopak jen prohlubuje,“ potvrdil Cimický.

Doktor také upřesnil, že si herce pozval na návštěvu zase za dva týdny – v tu chvíli už by antidepresiva měla začít zabírat. „Se ztrátou hlasu se nikdo nevyrovnává lehce, a zvlášť pokud jde o herce a dabéra. A když se vám k tomu potom ještě rozpadne rodina, dá se pochopit, že se člověk zmítá v depresích,“ pokračoval psychiatr.

Jeho nový pacient k němu byl velmi upřímný – a tak přiznal i to, že uvažoval o sebevraždě. Podle Cimického je ale dobré znamení, že se Jiří ozval sám. „Když člověk sám přijde na to, že na to nestačí, je na dobré cestě. A Jirka je silný chlap, jsem přesvědčen, že to spolu zvládneme. Nesmí ale čekat změnu ze dne na den,“ řekl Cimický.

O tom, že by měl vyhledat pomoc experta se ho po operaci pokoušely přesvědčit i jeho manželka Andrea, jeho maminka i sestra. Jenže on o tom nechtěl ani slyšet! „Myslel jsem, že to zvládnu sám,“ dodal Pomeje s tím, že na to ale musel přijít sám.

Andrea Pomeje od Jiřího odešla už asi před měsícem. Důvodem prý bylo jeho chování i příliš kladný vztah k alkoholu. A už v tu dobu vyhrožoval sebevraždou. To ale nebyl jeho jediný problém. V květnu 2017 mu lékaři diagnostikovali rakovinu hrtanu. Do konce června Jiří Pomeje podstoupil 33 ozařování.

V říjnu přidal další rána – lékaři mu oznámili, že vyjmutí hrtanu je nevyhnutelné, protože ozařování nepomohlo. Pak herec zahájil hladovku, při které zhubl 30 kilo. Kvůli ní ale také výrazně zeslábl a po Vánocích skončil se silným zápalem plic na JIP. Po únorové pětihodinové operaci mu v březnu do krku voperovali hlasovou protézu.

Témata: Jiří Pomeje Andrea Pomeje