Karel Gott válcuje Netflix! Přesto nemá na Zaklínače a letošní hit Vánoc

Karel Gott s obalem své knihy 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. prosince 2021 13:39

Kdo byl letos na Vánoce přesycen klasickou nadílkou štědrovečerních pohádek, mohl sáhnout po bohaté nabídce Netflixu. Ta přinesla nejen zahraniční seriálový a filmový hit, ale i dokument o Karlu Gottovi. A ten u Čechů boduje.

Nezpochybnitelným hitem letošních Vánoc je snímek K zemi hleď!  Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Jonah Hill, Timothée Chalamet a další přední hollywoodské hvězdy se sešly ve filmu, který s nadsázkou a parodií ukazuje tristní realitu všedního dne. Snímek, zachycující na jakých základech dnešní svět vlastně staví, se stal populárním nejen v Česku, ale i ve zbytku světa.

Druhé místo mezi nejsledovanějšími počiny giganta na poli videoték patří Zaklínači. Druhá série populárního polského fantasy universa na motivy knižní ságy se ale potýká s rozporuplným přijetím, neboť se od knižní předlohy odklání více, než se očekávalo. Na druhou stranu se v podobě Geralta z Rivie opět blýsknul skvělý Henry Cavill.

Třetí místo tentokrát nepatří žádnému americkému hitu s hollywoodskými herci. Srdce diváků si získal snímek Karel, dokument o Karlu Gottovi, který vstoupil do kin teprve před několika měsíci. Kromě neutuchající zálibě Čechů v Mistrovi ale tento krok ukazuje i na další důležitý fakt. 

Ještě nedávno by se český film po uvedení do kin dostal za zhruba půl roku na DVD a o rok později do klasického televizního vysílání. To, že se filmy, jako právě Karel nebo Shoky & Morthy s vynikajícím Štěpánem Kozubem, dostávají krátce po kinopremiéře na streamovací platformy, ukazuje na evoluci celého filmového trhu.

Jelikož ale podobně úspěšné snímky míří zatím výhradně na zahraniční platformy, zdá se, že české videotéky typu Voyo se v tomto segmentu zatím příliš nechytají.

Témata: Karel Gott Zaklínač Netflix