Tančil ve StarDance a trhal světové rekordy! Jakub Vágner oslaví Vánoce i narozeniny v jeden den!

Jakub Vágner bude tančit s Michaelou Novákovou 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

23. prosince 2021 18:07

Sportovní rybář a televizní moderátor Jakub Vágner, který se narodil na Štědrý den roku 1981, je držitelem několika světových rekordů v lovu sladkovodních ryb, ulovil i rybu o váze 215 kilogramů. Za rybami a dobrodružstvím cestuje téměř do všech koutů světa.

V minulosti pořádal mimo jiné výpravy do povodí Amazonky v Jižní Americe a Konga v Africe. Proslul i v zahraničí díky pořadům o rybách, které má i v České televizi. Syna hudebníka a hudebního producenta Karla Vágnera znají televizní diváci i díky zábavnímu tanečnímu pořadu StarDance, kde skončil před dvěma lety na třetím místě.

Pražský rodák Vágner studoval na Pražské konzervatoři hru na kontrabas. Ve třetím ročníku školu opustil a vydal se do Austrálie, kde pracoval jako rybářský průvodce. Po návratu natočil pro Českou televizi první pořad pod názvem Jak na to. Následoval dvacetidílný seriál S Jakubem na rybách. V roce 2010 natočil Vágner pro National Geographic Channel seriál Fish Warrior, ve kterém mapoval největší sladkovodní ryby světa. V dalším seriálu pro Českou televizi s názvem Rybí legendy Vágner se svým štábem provádí diváky po řekách v povodí Amazonky, v Indii, Africe, USA ale třeba i ve Francii. A ve svém dlouholetém projektu Sladkovodní giganti mapuje více než dvě desítky největších sladkovodních ryb ve světě.

Nedávno se Vágner také představil jako etnograf. V cestopisu Ještě než zmizí, jehož premiéru letos na jaře uvedla Česká televize, diváky zavedl mezi ekvádorské kmeny z Amazonie. Jmenovitě mezi příslušníky kmene Taoromenani, kteří jako jedni z posledních žijí v dobrovolné izolaci od civilizace. První běloch, kterého spatřili, byl před sedmi lety právě Vágner, jenž se ke spřátelené rodině vrací a zaznamenává změny.

Vágner propaguje rybářský přístup zvaný "chyť a pusť", kdy se ulovené ryby vracejí do vody. V roce 2010 byl hostem v prestižní americké televizní talk show moderátora Jaye Lena. Publikuje v odborných časopisech, píše knihy a točí rybářské filmy a DVD. V desáté řadě soutěže StarDance v roce 2019 byl společně s tanečnicí Michaelou Novákovou finalistou, nakonec jej předstihli herečka Veronika Khek Kubařová a herec Matouš Ruml.

Vágner si na Kutnohorsku pronajal rybníky Katlov a Pohan a vybudoval u nich areál pro sportovní rybolov. Předloni mu Kutná Hora pronajala další rybník Medenice, kde chce chovat velké sumce.

Letos v listopadu se Vágner oženil s Němkou Claudií Dargaovou. S půvabnou tmavovláskou, která závodně loví kapry, chodil od loňského roku. Předtím žil dva roky s modelkou Eliškou Bučkovou.

Témata: Jakub Vágner