Vítězem StarDance je Jan Cina s Adrianou Maškovou! Finále opět narušil covid!

Finálová trojice StarDance

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. prosince 2021 20:15 | Aktualizováno: 18. prosince 2021 23:03

Finále 11. řady StarDance je u konce. O přízeň porotců i diváků i tentokrát soutěžily tři nejlepší páry, králem a královnou tanečního parketu se ale mohl stát jen jeden. Vítězný titul si po několika náročných měsících odnášejí Jan Cina a Adriana Mašková. Na druhém místě se umístili Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík a třetí příčku zaujali Tomáš Verner a Kristýna Coufalová. Finálový večer jsme pro vás sledovali živě.

Soutěž už opustili Pavel Trávníček a Veronika Lálová, Zdeněk Godla a Tereza Prucková, Marika Šoposká a Robin Ondráček, Andrea Sestini Hlaváčková a Michal Necpál a Tereza Černochová a Dominik Vodička, kteří vypadli na základě vyřazování. Dvojnásobná absence pak připravila o další účast páry ve složení Simona Babčáková a Martin Prágr a Mirai Navrátil a Lenka Nora Návorková.

Diváky v uvítala ustálená moderátorská dvojice tvořená Markem Ebenem a Terezou Kostkovou. V porotě opět zasedli Jan Tománek, Tatiana Drexler, Richard Genzer a Zdeněk Chlopčík.

Jako první zatančili Jan Cina a Adriana Mašková cha-chu. Podle poroty předvedli prakticky bezchybný tanec, kterému ale Drexler vytkla nedostatek pohybu v těle. Od porotců následně obdrželi 38 bodů.

Tomáš Verner a Kristýna Coufalová zatančili jako druhý pár rumbu. I jejich výkon se u porotců setkal s chválou, zejména za lehkost pohybu, emoce a precizní pohyby. Ocenili jej 39 body.

Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík zatančili jako poslední pár večera v prvním kole jive. Porotci se shodli, že byl zatančený lépe než jejich předchozí jive, Chlopčík mu ale moc nevěřil. I Genzer a s ním měl problém a podle Drexler by se měli více odvázat. Od poroty proto obdrželi jenom 32 bodů.

Jan Cina a Adriana Mašková předvedli na úvod druhého kola tango, které podle Chlopčíka postrádalo emoce. Porotci ale ocenili rytmus a Drexler jejich tanec považuje za nejlepší, jaký se v letošním ročníku objevil. Nepřekvapivě proto obdrželi 40 bodů.

Tomáš Verner a Kristýna Coufalová také předvedli tango, které se setkalo rovněž s chválou. Chlopčík dokonce zmínil, že by takový tanec měl šanci i na tanečních soutěžích, a i tento pár si odnesl maximální počet bodů.

I Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík zatančili tango, které sice bylo pro porotce líbivé, občas ale unikal rytmus. Genzer jej nazval jejich nejlepším tancem, navzdory tomu to ale na maximální počet bodů nestačilo. Od poroty jich tak dostali pouze 33.

Další průběh finále narušil covid. Původně se mělo na parketu objevit všech 7 párů, které letos vypadly, jelikož ale například Martin Prágr onemocněl covidem, páry vystoupily pouze čtyři. 

Na parket se tak vrátili s krátkým tancem Pavel Trávníček a Veronika Lálová, Zdeněk Godla a Tereza Prucková, Andrea Sestini Hlaváčková a Michal Necpál a Mirai Navrátil a Lenka Nora Návorková.

Třetí kolo opět odstartovali Jan Cina a Adriana Mašková. Zatančili rytmický freestyle, který roztleskal publikum. Tománek ocenil disko nádech tance a blyštivé obleky, Drexler naopak podotkla, že se na tento styl hodí nejvíce, a souhrnně jim porotci udělili maximálních 40 bodů.

Freestyle Tomáše Vernera a Kristýny Coufalové se dočkal rozporuplných reakcí. Eben i porotci podotkli, že tanec byl místy zmatečný a pár se na parketu občas hledal nebo nevěděl, jak dál. Porota proto především ocenila, že jej vůbec dotancovali, a udělila za něj 34 bodů.

Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík předvedli velmi netradiční baletní příběhový freestyle, který podle Genzera neměl s baletem moc společného, přesto ale sklidil ovace. Podle porotců pár předvedl impozantní podívanou, kterou ocenili 40 body.

Na konci první části pořadu účastníci poblahopřáli Marku Ebenovi k narozeninám a od Terezy Kostkové obdržel sadu golfových míčků. Ve druhé části předvedly páry své nejpovedenější tance, které už porotci nehodnotili. První a třetí pár předvedly paso doble, druhý pár zatančil walz.

Po závěrečném slově porotců, kteří finální tři páry ocenili za jejich výkon v soutěži, následoval retrospektivní pohled na cestu všech finalistů napříč celým letošním ročníkem. Poté předvedly všechny letošní soutěžní páry společný tanec a moderátoři přešli k vyhlášení výsledků.

Na třetím místě se umístil pár ve složení Tomáš Verner a Kristýna Coufalová. Druhé místo obsadili Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík a králem a královnou parketu se stali Jan Cina a Adriana Mašková.

Témata: StarDance