MasterChef Česko vyhrála Veronika alias Besky. V dramatickém finále tekla krev, zasahoval zdravotník!

Besky, Petra a Jitka

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. listopadu 2021 22:05

Další ročník soutěže MasterChef Česko je u konce. Ten letošní vyhrála Veronika vystupující pod přezdívkou Besky. Finále bylo oproti předchozím ročníkům mírně rozdílné a v jednu chvíli i nebezpečné a velmi dramatické!

Ve finále soutěže MasterChef Česko se poprvé utkaly tři ženy. Ze 16 soutěžících se až do finále probojovaly Petra, Besky a Jitka. Poslední muž v soutěži, Paolo, pak skončil v minulém díle před branami finále.

V průběhu finálového večera měly soutěžící za úkol uvařit menu o tří chodech, které se mělo sestávat z předkrmu, hlavního jídla a dezertu. Jídla na sebe měla navazovat a podle porotců měla také charakterizovat jednotlivé finalistky.

Na rozdíl od předchozích ročníků tentokrát porotci jednotlivé chody nebodovali, ale pouze je ústně hodnotili. Finální verdikt tak padl až na konci pořadu, a ten rozhodl o vítězi celé soutěže. Tou se stala Besky. 

Oproti minulým sériím se měnila i výhra, o kterou soutěžící bojovaly. Ta se zvýšila z původních 500 tisíc korun na celý jeden milion korun. Vítězka si odnesla i trofej a titul MasterChef Česko.

V průběhu finálového večera nebyla nouze ani o dramatické chvilky. Petra se nejprve pořezala, a to tak hodně, že musel zasahovat zdravotník. Následně během přípravy dezertu vyklopila krém na zem. Krev tak vystřídaly slzy a peprné úlevy emocí.

MasterChef Česko je česká verze britského pořadu MasterChef, která běží na našich obrazovkách od roku 2015. V roce 2012 jí předcházela česko-slovenská verze soutěže s názvem MasterChef.

Původní pořad patří britské televizní stanici BBC a poprvé se vysílal v roce 1990. Kromě klasické verze pořadu MasterChef pro amatérské kuchaře existují i MasterChef: The Professionals pro profesionální kuchaře či Celebrity MasterChef a MasterChef All-Stars pro známé osobnosti.

Tyto verze pořadu se v Česku nikdy nevysílaly, podobně jako dětské varianty pořadu. Ty se v zahraničí objevily pod názvy Junior MasterChef, kde mezi sebou soutěžily děti, a MasterChef Teens, který byl určen pro dospívající účastníky.

Témata: MasterChef