Jan Vala: Z TV do JZD! Moderátor otevřel svou 13. komnatu!

Jan Vala v pořadu 13. komnata.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. listopadu 2021 8:58

V televizním cyklu 13. komnata se v pátek objevil příběh moderátora Jana Valy, kterého si budou dobře pamatovat především starší generace. S jakými životními peripetiemi se musel poprat?

Televizi tentokrát umožnil přístup do své 13. komnaty herec Jan Vala, kterého si lidé budou pamatovat především jako moderátora Televizního klubu mladých. S angažmá v tehdejší Československé televizi se ovšem pojí i těžké životní chvíle.

Populární tvář TKM sice dlouho vzdorovala občasné kritice i lákání ke vstupu do komunistické strany, nakonec ale svému konci na Kavčích horách stejně neunikla.

"V roce 1984 na jednom soukromém televizním večírku při oslavě narozenin se poněkud neuctivě vyjádřil na adresu tehdejšího ústředního ředitele Zelenky. Tomu se to rychle doneslo. Dostal vyhazov na hodinu. Jen si sbalil pár věcí, odevzdal průkazku a šel," stojí v anotaci pořadu.

Vala se pak nějaký čas živil jako montér v JZD, díky slušovickému družstvu se opět mohl věnovat i moderování. Do televize se po revoluci příležitostně vracel, ale na vrchol popularity už znovu nevystoupal. 

Témata: Jan Vala