Kauza Cimický nabírá obrátky: Policie hledá poškozené, Bendová píše o prasatech!

Jan Cimický.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. listopadu 2021 15:00

Policie dnes veřejně přiznala, že se zabývá nařčeními ze sexuálního obtěžování, která byla v uplynulých dnech vznesena vůči Janu Cimickému, mimo jiné třeba jednou z moderátorek ČT. Té vysekla poklonu Alice Bendová, která nešetřila silnými slovy.

Spouštěčem celé kauzy bylo oznámení na stránkách Pražského hradu u příležitosti státního svátku 28. října, že Cimický má od prezidenta Miloše Zemana obdržet Medaili Za zásluhy. Od té chvíle se objevila celá řada svědectví o jeho nevhodném chování k ženám.

Policie dnes, aniž by psychiatra konkrétně jmenovala, na twitteru potvrdila, že se na základě mediálních informací zabývá "případem sexuálního obtěžování pacientek lékařem z Prahy 8, ke kterému mělo docházet v minulých letech až do současné doby".

"V případu kriminalisté nyní provádí prvotní úkony v rámci trestního řízení. Prosíme touto cestou možné poškozené ženy a svědky, aby se ozvaly," uvedla policie a zveřejnila kontakt k tomu určený.

2/2 V případu kriminalisté nyní provádí prvotní úkony v rámci trestního řízení. Prosíme touto cestou možné poškozené ženy a svědky, aby se ozvaly přímo vyšetřovateli na telefonní číslo 603457989.

— Policie ČR (@PolicieCZ) November 9, 2021

Mezi posledními se v pondělí ozvala moderátorka ČT Martina Vrbová Hynková, kterou měl lékař napadnout, když pracovali na scénáři k pořadu, na němž před lety spolupracovali. 

Podpory se jí dostalo třeba od Tamary Klusové. "Martino, jste statečná," napsala manželka populárního písničkáře. "Jste úžasná, ani nevíte, kolika ženám jste tímto vyjádřením pomohla," přitakávala Alice Bendová.

"A je úplně jedno, jestli se to stalo teď nebo před lety. Důležité je o tom mluvit. Bohužel takových prasat je na světě tolik," dodala herečka.

Témata: Jan Cimický Policie ČR Alice Bendová Martina Hynková Vrbová Tamara Klusová