Český slavík jde do finále! Kompletní přehled nominovaných!

Český slavík v roce 2017 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

6. listopadu 2021 13:40

Galavečer Český slavík 21 proběhne až 19. listopadu, ale již nyní padl rekord v počtu hlasujících, a to za celou historii této hudební ankety, která sahá až do roku 1962. Téměř 1,6 milionu hlasů poslalo do finále 12 interpretů v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Kapela a nově Hip Hop & Rap. Dnem 6. listopadu zároveň začíná hlasování v kategorii Objev roku.

V kategorii Objev roku nominovala odborná porota tři interprety - rapperku Annabelle, skupinu Bert & Friends a multiinstrumentalistu Michala Horáka. Pro ně lze v sms hlasování posílat hlasy až do poloviny přímého televizního přenosu vyhlášení výsledků ankety Český slavík 21, které se uskuteční 19. listopadu v Hudebním divadle Karlín. Dále budou vyhlášeni vítězové kategorií Absolutní slavík a Nejstreamovanější skladba na internetu. Předána bude rovněž cena Nejoblíbenější píseň posluchačů Rádia Impuls.

Pořadatelé dnes na stránkách ankety zveřejnili abecední seznam 12 interpretů, kteří se v hlasování umístili na čelných místech ve své kategorii. Ze seznamu vyplývá, že vítězi se mohou stát Klus i rapper Řezník. Uspět může také kontroverze vyvolávající zpěvák Tomáš Ortel a jeho skupina Ortel, jejichž kauza s neuznanými hlasy přivodila čtyřleté přerušení ankety.

Kapela Ortel, která je spojována s krajní pravicí, získala v roce 2017 v anketě Český slavík nejvíce hlasů v kategorii skupin. O zhruba 5000 hlasů méně získala kapela Kabát. Bývalá pořadatelská agentura ankety Musica Bohemica však s poukazem na údajné porušení pravidel fair play označila za vítěze Kabát, zatímco Ortelu připsala body z loňského ročníku a uvedla ho na druhém místě.

12 NEJ INTERPRETŮ V HLAVNÍCH KATEGORIÍCH

ZPĚVÁK

Bárta Václav NoidCristovao BenDyk VojtěchKlus TomášKrajčo RichardLanda DanielNavrátil MiraiNohavica JaromírOrtel TomášPokáčVojtek JosefZtracený Marek

ZPĚVAČKA

Absolonová MonikaBagárová MonikaBílá LucieBurešová EvaFarna EwaJandová MartaLangerová AnetaLennyLounová OlgaPártlová MartinaVondráčková LucieZagorová Hana

KAPELA

ChinaskiDivokej BillDymytryJelenKabátKryštofLucieMiraiOrtelRybičky 48ŠkworSlza 

HIP - HOP & RAP

Atmo music EktorPaulie GarandLipoMarpoNik TendoPSHRaegoŘezníkSharlotaSheen ViktorYzomandias

Témata: Český slavík