Jana Altmannová (†77) NEMĚLA POHŘEB!

Jana Altmannová (vlevo ve spodní řadě) během natáčení filmu Babovřesky.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. listopadu 2021 12:15

Herečka, dabérka a pedagožka Jana Altmannová, která zemřela minulou sobotu v 77 letech, byla zpopelněna bez posledního rozloučení.

herečka zemřela 30. října na selhání orgánů v hospicu a podle serveru Aha ji manžel nechal zpopelnit bez obřadu. Malíř Jiří Altmann si urnu následně odveze do vilky v Černošicích.

"S Janičkou jsme byli svoji dvaapadesát let a předtím jsme spolu roky ještě chodili, takže s ní chci být i do poslední vteřiny mého života," řekl serveru.

Jana Altmannová se narodila 17. října 1944 v Praze. Nejprve vystudovala na střední škole scénografii a poté v roce 1968 absolvovala na DAMU katedru loutkového divadla. Pět let působila v západoněmeckém Essenu, kde byla v angažmá v divadle Hohensteiner Puppenspieler a učila na vyšší sociálně pedagogické škole.

Po návratu do Prahy byla členkou Divadla Spejbla a Hurvínka a poté Ústředního loutkového divadla. Od roku 1982 vyučovala na loutkářské katedře DAMU a věnovala se dabingu.

Objevila se například ve snímcích Vrchní, prchni, Co je doma to se počítá, pánové…, Příště budeme chytřejší, staroušku! nebo Kolja.

Témata: Jana Altmannová