Veronika Žilková: Jak to vlastně má se svými dětmi?

Veronika Žilková 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

24. října 2021 16:38

Čerstvá šedesátnice Veronika Stropnická, rozená Žilková, je známá nejen pro své role, ale i kvůli kladnému vztahu k dětem. Podívejte se, jak to s nimi má.

Stropnická je potřetí vdaná, z prvního manželsví s reklamním režisérem Jiřím Hanychem má dceru Agátu, která je modelkou, moderátorkou a příležitostnou herečkou.

Z druhého svazku s Markem Navrátilem má syna Vincenta, který je také hercem, a Cyrila. A ze třetího sňatku s hercem a diplomatem Martinem Stropnickým má dceru Kordulu a syna Melichara. Kromě toho si dvě děti osvojila - Jana a Markétu Herclíkovy.

Do povědomí televizních diváků Stropnickou uvedla v 80. letech role vychovatelky Jany z úspěšného seriálu My všichni školou povinní. Po změně režimu ztvárnila postavu vězeňské dozorkyně v seriálu Přítelkyně z domu smutku (1992) , od začátku nového tisíciletí diváky bavila sedm let v satiricko-humoristickém pořadu TV Nova Tele Tele, společně s Richardem Genzerem, Michalem Suchánkem a Josefem Cardou.

Tento projekt měl řadu nadšených fanoušků i zarputilých odpůrců, nicméně zaznamenal vysokou sledovanost. Méně úspěšný byl Stropnické samostatný pořad Pustit žilou na televizi Prima. Z jejích rolí ještě stojí za zmínku Lori, osudová láska Karla Hynka Máchy, v životopisném snímku Mág. V polovině 90. let dostala za kreaci umírající Marjánky v melodramatu Zapomenuté světlo Českého lva. 

Témata: Veronika Žilková