Jiřina Bohdalová a státní vyznamenání: Dodatečný dárek k 90. narozeninám!

Jiřině Bohdalové poblahopřál k narozeninám i prezident Miloš Zeman. 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. října 2021 9:39

Příští týden se sice státní vyznamenání předávat nebudou, ale seznamy vyznamenaných už jsou hotové a schválené. A podle dostupných informací na nich nechybí jméno legendární herečky Jiřiny Bohdalové.

Kancléř Vratislav Mynář ve čtvrtek oznámil, že předávání vyznamenání se odkládá na neurčito, takže ocenění si budou muset na metály počkat. Mezitím alespoň unikla do médií některá jména. Víme tak, že na Hrad mají výhledově namířeno i hvězdy českého šoubyznysu.

Konkrétně legendární herečka Jiřina Bohdalová, která letos oslavila již 90. narozeniny, má od prezidenta republiky obdržet Řád Bílého lva I. třídy. Informoval o tom deník MF Dnes. 

Bohdalová listu prozradila, že bez dalších podrobností obdržela informaci, že dostane vyznamenání. Na slibované další instrukce zatím čeká marně. 

Souvisí to se zdravotní indispozicí prezidenta Zemana, který je už téměř dva týdny hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici. Vyznamenání se navíc - tehdy kvůli koronavirové epidemii - nepředávaly ani v loňském roce.

Témata: Jiřina Bohdalová státní vyznamenání