Donutil zavzpomínal na starou křivdu: Jak mu kamarádi udělali čáru přes rozpočet!

Miroslav Donutil. 2

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

17. října 2021 16:20

Na regálech knihkupectví se objevila kniha Trochu jiné rozhovory plná zajímavých zpovědí slavných osobností. Nechybí mezi nimi herec Miroslav Donutil. O čem s ním autor mluvil?

Čtyři stovky stran, skoro pět set barevných fotografií a dvaadvacet osobností. Taková je nová kniha spisovatele Miroslava Graclíka nazvaná Trochu jiné rozhovory s fotografiemi Václava Nekvapila, který většinu osobností exkluzivně nafotil.

Autor neměl žádné tabu, zpovídaných se klidně zeptal i na jejich třinácté komnaty. Například u Miroslava Donutila bylo třeba se vrátit do roku 1982, kdy herecký soubor Divadla Na zábradlí vyjádřil nesouhlas s jeho možným příchodem.

Na slavné pražské scéně přitom tehdy působili i jeho spolužáci z JAMU Karel Heřmánek, Jiří Bartoška a Pavel Zedníček. Jak to tedy populární herec nesl? "To je dodnes taková nevysvětlená záležitost," tvrdí.

"Osobně si myslím, že v tom malém divadle nebylo tolik rolí, kolik tam bylo herců. Asi nechtěli dál rozšiřovat konkurenci, protože si chtěli zahrát. Docela jsem tomu s odstupem času porozuměl, i když v době, kdy se to dělo, jsem tím moc nadšený nebyl," říká po letech Donutil. 

Témata: Miroslav Donutil Trochu jiné rozhovory (kniha)