Bohuš Matuš: KOLAPS na premiéře filmu o Gottovi!

Matuš, Bohuš 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. října 2021 15:42

Zpěvák Bohuš Matuš neustál premiéru filmu o zesnulém Karlu Gottovi. Podle svých slov se na ní zhroutil.

Zpěvák serveru extra.cz řekl, že než vyrazil na film Karel, musel si vzít dva lexauriny a vypil půl láhve vodky. "Bez toho bych tam vůbec nemohl fungovat," tvrdí.

Přesto promítání neustál. "Film byl šílený v tom, že i když byli decentní, natočili to slušně a hezky, tak prostě Karel je tam těžce nemocný a těsně před svým odchodem," dodal zpěvák.

Svěřil se, že pro něj šlo o hrozný pohled a při promítání se zhroutil. "Lucinka mě musela držet za ruku. Bylo to pro mě příšerné to vidět," řekl Matuš.

Více než dvouhodinový snímek Karel obsahuje řadu málo známých archivních materiálů a znějí v něm i mnohé Gottovy hity. Během natáčení vzniklo mnoho vzácných filmových záběrů, dát snímku výslednou podobu byl proto náročný úkol. Tvůrci museli nakonec začít vyřazovat i ty sekvence a záběry, s nimiž původně pro film napevno počítali.

Cílem režisérky bylo zachytit autenticky Gotta jako fenomenálního zpěváka, jako malíře, ale zároveň milujícího manžela a otce svých dětí. Film však nemá být přehlídkou nesporné slávy Karla Gotta a jeho úspěchů. Režisérka nechtěla, aby byl snímek příliš dlouhý a aby dodržela přání hlavního aktéra.

Témata: Bohuš Matuš