Tak ten se s nimi nepáře! Slavný herec si podal přední české politiky!

Milan Šteindler

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. května 2018 15:55

Český humorista, herec, scenárista a režisér Milan Šteindler se tvrdě navezl do hradní dvojice Miloš Zeman-Jiří Ovčáček. Prezidenta a jeho mluvčího podle svých slov nejprve považoval za komickou dvojici. To se ale změnilo, když byl Zeman v lednových volbách znovu zvolen.

Šteindler se proslavil také díky legendárnímu pořadu Česká soda, ve kterém spolu s Davidem Vávrou parodoval nejen reklamy, ale i politiky a aktuální dění. V rozhovoru pro Český rozhlas se proto zamýšlel, koho by považuje v současné době v politice za nejkomičtější prvek.

„No, ono se to strašně mění. Já jsem před časem jsem říkal, že dvojice Zeman a Ovčáček úspěšně navazuje na tradici našich českých komických dvojic, jako byli Voskovec a Werich, Suchý a Šlitr, Smoljak a Svěrák, my dva s Davidem Vávrou a tak dále. Že to plní naprosto nejlépe z těch všech, protože jsou velmi autentičtí.

Ale na druhou stranu v okamžiku, kdy pan prezident vyhrál podruhé volby, mně svým prvním projevem dal najevo... Já jsem si uvědomil, že už končí sranda a že už to není komická dvojice, ale že je svým způsobem nebezpečná,“ přiznal Šteindler.

„Když někdo hned na inauguračním projevu začne vyhrožovat a říkat, že má opozice i ti, kdo mají jiný názor, držet hubu, tak to tedy, jak by řekl bývalý pan prezident Klaus, lehce nadzvedávám obočí.“ dodal.

Témata: Milan Šteindler Miloš Zeman Jiří Ovčáček