Hvězda filmů Mumie John Hannah PŘIJEDE DO PRAHY!

John Hannah

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

7. října 2021 21:11

Známý britský herec John Hannah přijede do Prahy uvést premiéru celovečerního filmu Petra Bebjaka Zpráva o dramatickém útěku dvou mladých židovských vězňů Alfréda Wetzlera a Rudolfa Vrby z Osvětimi. Premiéra bude v pondělí 11. října v kině Lucerna.

Hvězda filmů Čtyři svatby a jeden pohřeb nebo trilogie Mumie ztvárnila ve filmu natočeném podle skutečných událostí podstatnou roli spojky Červeného kříže. Slovensko-česko-německý koprodukční snímek přijde do českých kin 14. října.

Film Zpráva natočený podle autobiografického románu Alfréda Wetzlera Co Dante neviděl zachycuje hrdinský čin vedoucí k záchraně desetitisíců lidských životů. Film byl už uveden v kinech v USA, Kanadě, Brazílii, Španělsku, Portugalsku, Francii a Japonsku. Prodaný byl do 99 teritorií – od velkých trhů, jako je Čína, až po malé, jako například Tchaj-wan či Aruba.

V hlavní rolích diváci uvidí Noela Czuczora a Petera Ondrejička ze Slovenska, v roli spoluvězně se představí český herec Jan Nedbal, v menší roli se objeví Ondřej Malý.

Témata: John Hannah