Karel Gott (†80) zemřel před dvěma lety: Tak proběhly poslední týdny jeho života!

Hrob Karla Gotta 10

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. října 2021 10:40

Dva roky bez Karla Gotta. Právě na dnešní den připadá výročí úmrtí nejslavnějšího českého zpěváka. Připomeňte si s námi, co se kolem něj odehrávalo v září a říjnu 2019.

Bohužel, dění tehdy nabralo poměrně rychlý spád. Až v polovině září Gott po mnoha spekulacích potvrdil, že se u něj opět vyvinulo nádorové onemocnění. Tentokrát šlo akutní leukémii, o čtyři roky dříve to byla rakovina mízních uzlin.

Legendární zpěvák zemřel před půlnocí 1. října v rodinném kruhu doma na Bertramce. Bylo mu 80 let. Národ se zprávu o úmrtí milovaného umělce dozvěděl druhý den dopoledne.

Vláda ještě téhož dne jednala o státním pohřbu, nakonec se přistoupilo k pohřbu se státními poctami. Smuteční obřad se uskutečnil v katedrále svatého Víta na Pražském hradě v sobotu 12. října, v přímém přenosu jej vysílala Česká televize.

Již o den dříve se s Gottem na Žofíně loučila veřejnost, dorazilo tam tehdy kolem 50 tisíc lidí. Urna s ostatky byla nakonec uložena do hrobu na hřbitově na Malvazinkách, a to v prosinci 2019.

Právě tam mají dnes bezpochyby namířeno stovky Gottových fanoušků a obdivovatelů, aby uctili jeho památku. 

Témata: Karel Gott