Ivana Gottová prozradila, co si Karel Gott myslel o své knize!

Ivana Gottová ukázala fanouškům obálku připravované knihy. 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

27. září 2021 20:24

Na 26. ročníku mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha vystoupila Ivana Gottová. Představila autobiografii Karla Gotta.

Za velkého zájmu přítomných se uskutečnila beseda o Gottově autobiografii Má cesta za štěstím, které se zúčastnila Ivana Gottová, hudební publicista Miloš Skalka, režisérka dokumentu Karel Olga Špátová a bývalá Gottova mluvčí Aneta Stolzová.

Autobiografie Má cesta za štěstím vyšla téměř dva roky po zpěvákově smrti, v den Gottových nedožitých 82. narozenin letos 14. července. Obsahuje mnoho materiálu z dosud neznámého soukromí nejpopulárnějšího českého zpěváka.

"Přála jsem si, aby ta kniha byla trochu takovou rodinou kronikou pro jeho děti a vnoučata. Manžel si myslel, že by to mohlo fanoušky nudit, tak jsem mu to rozmluvila a jsem ráda, že jsme ty materiály dohledali. Včetně jeho vysvědčení objevené v Archivu hlavního města Prahy, které chtěl zatlouci," uvedla Ivana Gottová.

Gottova autobiografie Má cesta za štěstím se stala hned po vydání bestsellerem. První náklad 60.000 výtisků se vyprodal v létě v podstatě za dva týdny od spuštění prodeje. V tuto chvíli se podle zástupců distribuční společnosti Euromedia Group do knihkupectví rozváží dalších 30.000 kusů knihy a postupně bude do Vánoc následovat dalších 70.000. V České republice je neoficiální hranice bestselleru 10.000 prodaných knih.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová