Belmonda čeká pohřeb: Jak na něj vzpomínají Absolonová či Havlová?

Jean-Paul Belmondo

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. září 2021 19:00

Filmy Jeana-Paula Belmonda byly velice populární také v Česku. Není proto divu, že řada lidí, včetně těch známých, má potřebu se k jeho pondělnímu odchodu vyjádřit.

Kromě Belmondova dabéra Jiřího Krampola se o slavném Francouzi rozepsala třeba bývalá první dáma Dagmar Havlová, která jej označila za hrdinu svého mládí.

"Nedávno jsem o něm mluvila s přáteli, viděla jeho Cyrana v Paříži. K mému překvapení měl v divadelní šatně malého roztomilého pejska. Asi jsem si tehdy představovala k chlapákovi psa drsnějšího. Měl velký sexappeal, humor a charisma," napsala na instagramu.

Tam se ke smrti legendy světové kinematografie vyjádřila také Monika Absolonová. "Jiné holčičky koukaly na pohádky a já od šesti let na Policajta nebo rošťáka, Zvíře, Muže z Ria, Acapulca," svěřila se.

"Strašně mě to bavilo a baví. Měla jsem pocit, že tenhle pan herec nikdy neodejde, protože je přece sympaťák, hrdina, všechny kaskadérský scény točí sám... a odešel. Tak nějak si člověk nepřipouští, že čas letí. Mrzí mě to. Moc," dodala zpěvačka. 

Témata: Jean-Paul Belmondo Dagmar Havlová Monika Absolonová