Troška otevřeně: Rozdrcená páteř, umírání, samota!

Zdeněk Troška v prostorách skanzenu Přerov nad Labem 9

Autor: Lelková, stars24.cz

25. dubna 2018 17:09 | Aktualizováno: 26. dubna 2018 23:25

Hvězda filmu Kameňák Václav Glazar (65) je kvůli rozdrcenému bedernímu obratli a kyčli na LDN v Kralupech nad Vltavou. Režisér a zároveň kamarád herce, Jiří Troška (64) je touto zprávou velmi zarmoucen!

Většina by řekla že tento problém může vyřešit operace, ale v jeho případě nepřichází v úvahu. Neokysličuje se mu totiž mozek, a tak musí být 24 hodin denně napojen na kyslíkový přístroj. „Mrzí mě, jaký ho postihl osud.“ Řekl Zdeněk Troška deníku Aha!.

Jeho přátelé už pomalu vyklízejí pražský byt, ve kterém herec žil.  „V bytě jsem v poslední době čtyřikrát upadl a neměl mě kdo zvednout. Ležel jsem hodiny na podlaze, ta bezmoc je strašná! Dokonce jsem volal policii, pomohli mi na nohy,“ svěřil se deníku Aha! Vendy, jak Glazarovi říkají přátelé. „Už se o sebe sám nepostarám,“ prozrazuje Glazar, kterému ani tak nevadí pobyt na LDN oddělení, ale spíš samota. „Jsou tu obětavé sestřičky, ale nemají čas se mnou promluvit. Tolik bych si potřeboval popovídat, jsem osamělý na pokoji. Zabíjí mě to.“ Stěžuje si Václav Glazar.

 Ze všeho nejvíc se touží dostat do domova seniorů v Praze, kam by za ním chodili kamarádi na návštěvu. Doufám, že si článek někdo přečte a třeba mu pomůže splnit jeho poslední přání.

Témata: Václav Glazar Zdeněk Troška Film Kameňák