Tragédie i historický úspěch! David Pastrňák zažil turbulentní léto!

David Pastrňák. 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. srpna 2021 9:23

Hokejista David Pastrňák má za sebou turbulentní léto. Na jednu stranu měl důvod k radosti, když jako první hokejista v historii popáté vyhrál anketu Zlatá hokejka, potkala ho ale i nesmírná tragédie.

Hvězdného hokejového útočníka Davida Pastrňáka postihla začátkem léta rodinná tragédie. Šest dní po porodu mu zemřel syn Viggo Rohl, kterého přivedla na svět 17. června jeho švédská přítelkyně Rebecca Rohlssonová.

Pětadvacetiletý útočník Bostonu Bruins se nemohl prvorozeného syna dočkat. Aby mohl být s přítelkyní v závěru těhotenství a u porodu, omluvil se i z účasti na nedávném mistrovství světa v Rize.

O několik týdnů později se ale objevil i důvod k radosti. Pastrňák vyhrál popáté za sebou tradiční anketu Zlatá hokejka o nejlepšího českého hokejistu sezony.

Kanonýr Bostonu se stal prvním hráčem v historii, jemuž se to podařilo. Druhý byl vítěz Stanley Cupu s Tampou Bay Ondřej Palát, třetí další útočník a Pastrňákův spoluhráč z Bostonu David Krejčí. 

Pětadvacetiletý havířovský rodák Pastrňák vyhrál 53. ročník ankety jen o 20 bodů, což je nejmenší náskok od začátku jeho vítězné šňůry v roce 2017, kdy na trůnu vystřídal stále hrající legendu Jaromíra Jágra. 

S ním držel do té doby společně dosavadní rekord čtyř vítězství v řadě. Jágrovi se to podařilo v letech 2005 až 2008. Třetí Krejčí zůstal zpět o dalších 134 bodů.

Témata: David Pastrňák