Kolik stojí jeden Karel Gott? Přetřásají se kšefty za miliony!

Karel Gott 9

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. dubna 2018 12:33

Už za několik málo týdnů proběhne unikátní koncert Českého slavíka v pražské O2 aréně. Vystoupení, které se uskuteční 12. června, ale může z mnoha důvodů odpadnout. A jeho cena šplhá do milionů korun!

Karel Gott prodělal v posledních měsících a letech řadu zdravotních potíží. Pořadatelé koncertu proto nechtějí nic ponechat náhodě a koncert pojistili. Na miliony korun.

Podle informací deníku Aha! uzavřely pojistku pořádající společnosti Bestsport a Karel Gott Agency, které šéfuje Gottova manželka Ivana.

Pojistky by měly pokrýt kompletní náklady, kdyby se celé vystoupení muselo rušit. Měly by se z nich zaplatit jak náklady spojené s pořádáním, tak i vracení vstupného divákům.

"Každá taková akce se pojišťuje. Pokud je větší riziko, že interpret může mít v den konání zdravotní problém, tak se pojistka uzavře vyšší,“ řekl deníku Aha! Svatopluk Novák, který se věnuje pojišťování hudebních akcí.

Sám Karel Gott má i vlastní pojištění, pro případ, kdyby musel kvůli hlasivkám nějaké vystoupení zrušit. Tato pojistka ale kryje pouze jeho osobu, nikoliv diváky.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová