Josef Laufer zase o rok starší: Zdraví se mu stále nevrací! Jak na tom je?

Josef Laufer (autor: Andrea Vernerová) 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. srpna 2021 11:44 | Aktualizováno: 14. srpna 2021 22:02

Legendární zpěvák a herec Josef Laufer je přes rok hospitalizován v nemocnici, kde prožil už podruhé své srpnové narozeniny. Jak to s ním momentálně vypadá po zdravotní stránce?

Josef Laufer ve středu oslavil 82. narozeniny, ale dárku, který by mu všichni přáli, tedy znovunabytí zdraví, se nedočkal. Už mnoho měsíců se marně čeká na dobré zprávy o vývoji jeho zdravotního stavu. 

Dcera Ester je nepřinesla ani v těchto dnech, naopak potvrdila, že situace zůstává stále stejně kritická. "S tátou je to pořád stejný, ale stále bojuje a má chuť žít, a tak bojují lékaři i já," řekla deníku Aha!. 

Legendární zpěvák a herec se neobejde bez přístrojů, odpojení ale zkrátka nepřipadá v úvahu. Ani fanoušci by si takový konec nepřáli. "Dokud to nevzdá on, má smysl se snažit o zlepšení a věřit, že bude líp," vzkázala dcera. 

Byly to již druhé Lauferovy narozeniny v nemocnici. V této souvislosti stojí za to poznamenat jednu zajímavost: Laufer se nenarodil na území dnešní České republiky, ale tisíce kilometrů daleko.

Jeho rodištěm je francouzská obec Sables d'Olonne, kam se jeho rodiče přesunuli ze Španělska po porážce tamních republikánů v občanské válce. Lauferův otec během konfliktu působil jako lékař.  

Témata: Josef Laufer