Johnny Depp PŘIJEDE DO ČESKA!

Johnny Depp

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

10. srpna 2021 11:32 | Aktualizováno: 10. srpna 2021 11:57

Hosty letošního karlovarského festivalu budou držitelé Oscarů a mnoha dalších cen americký herec Johnny Depp a britský herec Michael Caine. Na tiskové konferenci to dnes řekl prezident festivalu Jiří Bartoška. Slavné osobnosti světové kinematografie se přidají k už dříve oznámenému hostu, herci a režisérovi Ethanu Hawkeovi. Z českých tvůrců festival ocení režiséra Jana Svěráka.

Svěrák získá Cenu prezidenta festivalu a uvede svůj snímek Jízda, který v roce 1995 dostal na festivalu Křišťálový glóbus za nejlepší film. Dalším hostem bude výtvarník Petr Sís, festival uvede film, který o něm natočil jeho brat David Sís. Festival se po loňské pauze způsobené pandemií nemoci covid-19 uskuteční od 20. do 28. srpna.

Držitel dvou Oscarů a mnoha dalších cen Michael Caine převezme Cenu za přínos světové kinematografii při zahájení festivalu. Uvedeno bude komediální drama Best Sellers, který s ním natočila Lina Roesslerová.

Pořadatelé také dnes představili opatření proti šíření koronaviru, která budou festival provázet. Každý účastník dostane po předložení dokladu o očkování či negativním testu pásku na ruku, která mu umožní pohyb po festivalových akcích a místech. Neznamená to však, že už by nemusel podstupovat další kontroly. Bude třeba těm, kdo se prokážou negativním testem, sloužit jen po dobu platnosti testu. Na místě se bude možné nechat testovat i očkovat, uvedl výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha.

Festival začne 20. srpna premiérou filmu Davida Ondříčka o čtyřnásobném olympijském vítězi s názvem Zátopek. Ve dvou soutěžních sekcích – Hlavní soutěž a Na východ od Západu – a nesoutěžním programu Zvláštní uvedení nabídne 32 premiér. Diváci 55. ročníku se dočkají i pocty nadaci The Film Foundation, kterou v roce 1990 založil Martin Scorsese.

Témata: Johnny Depp