Saskia Burešová: Jak televizní legenda zvládala náročnou práci?

Saskia Burešová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. července 2021 20:06

Práce televizních moderátorů a hlasatelů nebyla před několika lety žádný med. Své o tom ví legenda obrazovek Saskia Burešová, která se musela stejně jako její kolegové obejít v minulosti bez čtecího zařízení. Jak to zvládala?

V době, kdy Burešová pracovala jako hlasatelka, neexistovala čtecí zařízení. Ona sama v tom ale spatřuje velkou výhodu. Měla totiž prý dokonale vycepovanou paměť.

"Ale pokud šlo například o výuku cizích jazyků, tak slavné to nebylo. Slovíčka jsem se totiž perfektně naučila, ale druhý den jsem je už v hlavě neudržela," svěřila se pro server Proženy.

"Neměla jsem vypěstovanou dlouhodobou paměť, ta krátkodobá byla ovšem nutností. V šest hodin večer jsem dostala dlouhý text a o dvě hodiny později jsem jej odříkávala před kamerou," dodala.

Dnes už prý trémou netrpí, v minulosti to ale bylo jiné. "Představte si, že máte službu na Boží hod. Byl jen jeden program a celá republika seděla večer u obrazovky. Jste ve všech domácnostech, odříkáváte naučený text zpaměti, nesmíte se přeřeknout ani zakoktat, a ještě na vás zblízka míří kamera," popisuje.

Trpěla prý dokonce na fleky na kůži, které se jí ze stresu objevovaly. Maskérky je proto musely zamaskovat, aby nebylo nic poznat.

Témata: Saskia Burešová