Rána pro fanoušky! Marie Rottrová vystoupí na jediném koncertu!

Rottrová, Marie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

26. července 2021 17:37 | Aktualizováno: 27. července 2021 22:01

Koncert 21. srpna na festivalu Brod 1995 v Českém Brodě bude jediným vystoupením Marie Rottrové v Česku v letošním létě. Populární zpěvačka, která 13. listopadu oslaví 80. narozeniny, vystoupí za doprovodu kapely Bigband Septet Plus Orchestra.

Vystoupení na festivalu Brod 1995 se mělo uskutečnit již v loňském roce, ale stejně jako u ostatních hudebníků protipandemická opatření změnila plány i Rottrové. ČTK o tom za pořadatele informovala Silvie Marková.

"Přestávka v koncertování byla dlouhá a nepříjemná a já doufám, že se to všechno bude lepšit. Jsem moc ráda, že festival nebyl po loňském létě zrušený, těšila jsem se na něj," uvedla Rottrová. "Ráda zpívám venku, je to spontánnější než koncerty v sálech. Je léto a lidi se chtějí bavit," dodala.

Návštěvníci koncertu se mohou těšit na hity Řeka lásky, Večerem zhýčkaná, Kůň bílý, Měli jsme se potkat dřív a další. "Marie Rottrové si nesmírně vážíme a je nám ctí, že pozvání na náš festival přijala. Její hudba ovlivnila několik generací, její písně byly vždy mezi tím nejlepším, co česky zpívaný pop přinášel a její desky mám dodnes vedle Pavla Bobka, Johnnyho Cashe a Rolling Stones a rád je oprašuji," podotkl Petr Fořt, pořadatel festivalu Brod 1995.

Dramaturgie festivalu, jehož průběh se bude řídit aktuálními protiepidemickými vládními opatřeními, je každoročně rozkročena mezi nejrůznějšími žánry a otevřená všem generacím. V areálu Na Kutilce pořadatelé nabídnou například Tři sestry v čele s frontmanem Lou Fanánkem Hagenem, český hiphop v podání PSH neboli Penerů strýčka Homeboye či kapelu Vypsaná fixa, která patřila k tradičním účastníkům prvních ročníků Rock for People v Českém Brodě. Dále slíbili účast Kapitán Demo, United Flavour v čele se španělskou frontmankou Carmen, indie rockoví The Silver Spoons, Coccote Minute, písničkář Pekař nebo blues-rockoví Krausberry.

Malý festival Brod 1995 vznikl před osmi lety jako vzpomínka na atmosféru a místo, odkud vzešel třídenní festival Rock for People. Zakladatel obou akcí Petr Fořt se této ideje ujal a založil novou tradici, která umožňuje zažít festivalovou atmosféru v průběhu jednoho dne i těm, kteří nemohou nebo nechtějí absolvovat několikadenní hudební maratóny, typické pro velké festivaly. Rok v jeho názvu připomíná první ročník akce, která se odsud v roce 2007 z kapacitních důvodů přestěhovala do Festivalparku na bývalé vojenské letiště v Hradci Králové.

Témata: Marie Rottrová