Ringo Čech se rozparádil: Jak můžou být Češi tak hloupí? Jak mohli volit Drahoše? Ti idioti si neuvědomují, co se mohlo stát

František Ringo Čech 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

18. dubna 2018 14:35

František Ringo Čech patří k nejhlasitějším podporovatelům prezidenta Miloše Zemana. Nejen, že ho podporoval před prezidentskými volbami, ale dokonce jako lídr vedl do voleb Stranu práv občanů, protože jej o to Zeman požádal. Teď umělec přiznává, že velmi rád, že se prezidentem nestal bývalý šéf Akademie věd ČR Jiří Drahoš.

Ringo Čech na svých stránkách přiznává, že lednové prezidentské volby pro něj byly strašná zážitek. „Já už zažil jednu velkou hrůzu, tu hysterii s knížetem, jak mladí lidé běhali po ulici s nápisem Volím knížete a Schwarzenberg na Hrad, šíleli, osočovali ostatní občany, kteří nechtěli volit Schwarzenberga. Nebylo to ani možný to vyslovit, ta hysterie, ta novinová dlažba. Znechutilo mě to, dobře to dopadlo a teď se přesně opakovalo totéž,“ tvrdí umělec a Blízký přítel Miloše Zemana.

Nelíbí se mu třeba přístup novinářů. „Nepřízeň nenávistných médií - žumpa, jak si vybrali Drahoše, takovou bezkrevnou osobu, bez názoru, suchara. Jak pečlivě vybírali, jak se snažili! Jejich nenávist k Milošovi je tak velká, že vybírali někoho, kdo je taky šedivý, důstojný vědec, uvážlivý, moudrý, bývalý předseda Akademie věd, politicky naprostá nula, služebník by to byl, loutka, tu chtěli. Dobře to dopadlo, boj to byl tuhej, mě to tak vyčerpalo, já jsem chodil z debaty do debaty, z televize do televize. Bil jsem se jako lev, ale můžu vám říct, že jsem byl hluboce znechucenej z toho, co předváděla ta naše média,“ uvádí Ringo Čech.

Výjimkou podle něj byl jen Barrandov a jeho generální ředitel Jaromír Soukup. Zbytek podle něj byla organizovaná štvanice na Zemana.“ Dokonce mi jedna redaktorka volala, že by mě chtěl navštívit reportér z Washington Post o volbách. Přišel, seděl tady hodinu a všechno, co jsem říkal, si zapisoval. Pak vyšel článek jako o babě Clintonový, kde píše naprostý nesmysly. Vůbec nenapsal to, co jsem řekl. Všechno překroutil. No hnus všech hnusů,“ zuří hudebník.

Další kapitolou podle něj byly prezidentské debaty. „Já jsem si říkal, když jsem to viděl, copak ten národ je tak blbej? Oni neviděj ten rozdíl? Někdo mi dokonce napsal: Češi budou volit mezi zrádným Chamberlainem a rozkošným opilcem Churchillem. To je tak krásný, i když Miloš není opilec, to musím znova opakovat. Přesto, že si dá dvě decky tu a tam, tak opilec to není, ale Churchill to je. Je to vlastně on, kdo uzavírá tu trojici velkých osobností na Masarykově stolci – Havel, Klaus, Zeman. Zejména Klaus se Zemanem s velkejma politickejma zkušenostma, rozhledem, jejich názory se téměř ztotožnili teď ke konci jejich politického života, dej bože, ať nám je tady pánbůh ještě dlouho nechá,“ přeje si Ringo Čech.

I on sám pár debatami prošel – a nevzpomíná na tom v dobrém. „Nepoctivý debaty, všechno, já jsem zažil hrůzu, myslím, že jsem to už tady psal, u Drtinový, kde se debata o volbě prezidenta zvrhla v to, zda jsem podepsal či nepodepsal Antichartu. Hnus, hnus! Velmi mě to vyčerpalo, takže jsem dokonce, když byly volby, tak jsem musel odjet z volebního štábu, protože se mi neudělalo dobře. Skončilo to zápalem plic. Úkol jsem splnil, myslím, že Miloš může bejt se mnou, s mou prací spokojenej. Radoval jsem se doma, ležel jsem s hadrem na hlavě, s priessnitzem kolem krku, sledoval jsem Milošovo vítězství a pociťoval jsem velký zadostiučinění. Nebylo to přesvědčivý vítězství, ten rozdíl je jako tři naplněný Václaváky lidma, tak jsme přehlasovali Drahošovce,“ raduje se.

Přesto prý nechápe, jak někdo mohl Drahoše volit. „Znova si říkám, jak můžou být Češi tak hloupí, jak neprohlídnou podvod, lest a hanebnost. Styděl jsem se. Stydím se i za Jíloviště, protože tady volilo 68 % lidí Drahoše. Co si asi nějak ti lidi představovali, že by dělal prezident Drahoš? Určitě by opustil V4, zradil by Varšavu, pracoval by pro Junckera, Merkelovou, tohle si ti idioti neuvědomili. Pánbůh tomu tak nechtěl. Miloš bude sedět na Hradě dál, doufám, že mu zdraví umožní, aby pro nás ještě hodně dobrýho udělal,“ uvádí Ringo čech s tím, že Zeman je jeho opravdu přítel. „Je to přítel, jsem na něj pyšnej a těším se, až mě pozvou na Hrad, jak to spolu v klidu probereme. S cigárem a panákem!“ dodává.

Radost před volbami mu prý udělal také Ivan Mládek. „Zapřisáhlý pravičák, vždycky, když jsme se s Ivanem sešli, tak jsme se nemohli politicky shodnout, i když naše názory jsou si velmi blízké, akorát Ivan nedůvěřuje tzv. levici a já nedůvěřuju tzv. pravici. Ale napsal mi nádhernej mail, kde mi píše: „Ringo, ač velmi nerad, budu volit Zemana, protože ze všeho, co tu je, je ten Miloš nejlepší. Doporučuju to i svým kamarádům pravičákům, takže ti to chci oznámit, až budeš na Hradě, tak řekni Milošovi, že má můj hlas.“ Velmi mě to potěšilo, protože Mládek je velmi chytrej kluk, má politicky jasno, má dokonalej přehled. I Miloše to potěšilo, protože si Mládka váží,“ dodal umělec.

Témata: František Ringo Čech Miloš Zeman Jiří Drahoš Ivan Mládek