Oblíbená česká herečka Anna Kadeřávková trpí zákeřnou nemocí!

Anna Kadeřávková 11

Autor: Lelková, stars24.cz

20. dubna 2018 8:28

Mladá herečka Anna Kadeřávková známá především ze seriálu Ulice. Nedávno požádala své fanoušky o radu, ohledně nemoci borelióza, na sociální síti Instagram. Po vlně diskuze, proč o tuto radu žádala, se přiznala, že právě touto zákeřnou nemocí trpí již od sedmi let!

Několik hodin poté co ji fanoušci posílali tipy, jak se vypořádat s touto nemocí, zveřejnila fotku, u které popisuje celý svůj příběh s nemocí borelióza.„Děkuju moc všem, kteří včera a dnes měli odvahu reagovat na moje mystories a napsat mi svůj příbeh a zkušenosti s nemocí jménem borelióza. Nespočetněkrát se z vaší strany opakova jeden a ten samý dotaz “Proč se ptáš? Proč to chceš vědět?” Protože sem nemocná.“ Uvedla svůj záměr na Instagramu.

„Boreliózu mi diagnostikovali v 7 letech po kousnutí klíštětem, po kterém se mi udělal obrovský flek na těle. Přeléčili jsme to antibiotiky a nechali být. V 15 sem cítila velký únavy, bolesti hlavy, stavy malátnosti. Mamku napadlo, že by to mohlo souviset. Byla jsem na všem vyšetření, i na lumbální punkci, kde odebírají mozkomišní mok z páteře, který má potvrdit nebo vyloučit borélie v těle. Mně to vyloučili, ale problémy setrvávali, až pomalu vymizely, nebo spíš člověk si pak i na ty migrény 4x do týdne zvykne a přijde mu, že je to normální.“

„Minulý rok jsem měla velký zlom v psychice, což pro mě bylo jako pro dost stabilního člověka zvláštní, ale dělo se kolem mě tolik změn a situací, že mě nenapadlo, že depresivní stavy by mohlo způsobovat něco jiného. Kvůli tomu jsem furt cestovala. Jen pro vysvětlení. Asi sem vypadala jako holka s úsměvem od ucha k uchu, co si brázdí svět a nic jí nechybí, ale realita byla jiná. Měla jsem tolik problémů sama v sobě, že jsem se před nimi snažila utéct. Fakt, že si to stejně vždycky povezu s sebou, jsem pochopila až o hodně později, ale o tom jindy“

„Zlom přišel na konci téhle zimy, kdy mě začaly strašně bolet kyčle, rameno a začala jsem být unavená. A nemocná. Pořád. V noci jsem se budila bolestmi v kloubech a ráno nemohla pořádně chodit. Nic mě nebavilo, jídlo mi nechutnalo a do toho ta fyzická bolest. Opět mě mamka poslala na krevní testy, ať máme jistotu, že jsem hypochondr, a že to borelióza není. Byla. A je. A i teď, po 4 měsících a dobrání několika antibiotik. Mám pocit, že nezabírá nic. A z vašich příběhů (za který ještě jednou velký děkuji) a z informací od českých doktorů, vím, že se říká, že je nevyléčitelná. Proboha, takhle napsaný to zní ještě hůř, než když to člověk jenom slyší nebo říká. Fuj.“ Okomentovala stav, který jak se zdá, není moc pozitivní. Proto se herečka rozhodla podstoupit nákladnou léčbu v Německu, kde se přímo specializují na toto onemocnění, a kde snad Anně konečně pomohou. „Vadí mi, jak všichni lékaři tady ‚neví a nejsou schopní vám nic říct. To jako vážně? Když jde o takhle vážnou nemoc, jejíž následky se s námi pak můžou táhnout celý život?“ Rozčilovala se, že v Česku není nikdo, kdo by jí dokázal léčit.

Témata: Anna Kadeřávková nemoc Německo