Zemřel Zbyněk "Bobr" Horák (†57), hvězda skupiny Argema!

Zbyněk Horák 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. července 2021 14:46 | Aktualizováno: 18. července 2021 22:40

Fanoušci kapely Argema mají oči pro pláč. Ve věku sedmapadesáti let zemřel zakládající člen skupiny Zbyněk Horák, přezdívaný Bobr.

"Zastihla nás bohužel velice smutná zpráva. Dnes nás navždy opustil Zbyněk "BOBR" Horák - zpěvák, skladatel, textař a kytarista, který neodmyslitelně patřil k Argemě," uvedla skupina na facebooku.

Příčinu úmrtí nesdělila, smutná zpráva ale vehnala fanouškům do očí slzy. "Jestli někdo měl dar od Boha byl to právě nás BOBR ... Škoda že to dopadlo jak to dopadlo. A jsem moc ráda že jsem ti mohla strejdo pomoct aspoň někdy. Nelituji . Rodina je rodina. A má držet při sobě," uvedl například jeden z diskutujících.

"Pro mě celé dětství až do teď srdeční záležitost. Talent a dar od Boha, teď už v nebeské režii," napsala další. "Upřímnou soustrast celé rodině. Měl nádherný hlas, úžasný zpěvák a zkladatel. Jeho "Vyznání " bude znít navždy," uvedla další komentující.

Skupinu založili v roce 1982 Josef Pavka, Slávek Borovička, Olda Gistr, Zbyněk Horák, Karel Holomáč a Jarda Pavelka. Do dnešního dne vydala více než 20 alb.

Témata: skupina Argema Zbyněk Horák