Zemřel herec malých rolí a dabér Vladimír Kudla (†74)!

Jiří Schmitzer a Vladimír Kudla

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. července 2021 17:06

Ve věku 74 let zemřel herec malých rolí a dabér Vladimír Kudla. Na sociální síti to oznámila společnost Mluvící kniha. Kudla je známý českým divákům nejen jako hlas celé řady audioknih, ale namluvil i řadu dokumentů, seriálů a filmů.

Příčina smrti není známa. Informace o úmrtí se objevila na sociálních sítích. "Dnes v noci zemřel náš velmi dobrý kamarád a stěžejní interpret Vladimir Kudla ve věku 74 let," napsala společnost Mluvící kniha na Facebooku.

"Jeho brilantní a charismatický hlas můžete slyšet v těchto titulech: Parfém bláznivého tance, Deník kastelána, Erekce, ejakulace, exhibice a další příběhy obyčejného šílenství, Toulavý autobus, Pasák, Láska za časů cholery, Pověsti nezbedné a divů plné, Bojovník - Vždy proti proudu, Král z Luxoru, Zátiší s datlem, Pavučina lží, Seance a jiné povídky, Na paměť mým smutným courám, Medorek," dodala.

Kudla se jako herec nikdy neproslavil tak jako mnozí jeho kolegové, přesto si zahrál například po boku Rudolfa Hrušínského nebo Jiřího Schmitzera. Objevil se ve filmech Lekce Faust nebo Jánošík - Pravdivá historie či v seriálech jako Místo zločinu Plzeň, Ulice nebo Strážce duší.

Aktivně se věnoval také audioknihám a v neposlední řadě i dabingu. Propůjčil hlas například postavám ze seriálů Čarodějky či Mentalista a byl slyšet i ve snímku Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny.

Témata: Vladimír Kudla