Jak zemřel Honza Štrup? Kolegové promluvili!

Honza Štrup

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. července 2021 11:07 | Aktualizováno: 4. července 2021 22:04

Česku vyrazila dech zpráva o úmrtí 39letího zpěváka a kytaristy kapel Rybičky 48 nebo Divokej Bill. Jak ale Honza Štrup zemřel? Podle médií je ve hře sebevražda!

"Měl to v hlavě složité, stáhnul se do sebe a moc s nikým v poslední době nekomunikoval," řekl Blesku jeden z kolegů kytaristy s tím, že podle něj spáchal sebevraždu.

"Kamaráde, díky za společný hraní, hostování, zkoušení a za spoustu legrace a úžasnejch mejdanů! Nikdy nezapomeneme!" vzkázali na sociální síti členové kapely Divokej Bill.

O úmrtí Štrupa se dozvěděl také Kuba Ryba z formace Rybičky 48, který se s hudebníkem nerozešel úplně v dobrém. "Nebudu se rozepisovat o tom, jak jsme se poznali, co jsme spolu zažili a co se stalo, že jsme se posledních X let nebavili," připomněl.

Možnost sebevraždy na sociální síti nastínil i muzikant Martin Raien Jeník. "V nedávné době přišel a požádal mne o místo v naší firmě…hledal šanci, jak se z jeho trablí dostat, ale věděl že znám jeho minulost, rock’n’rollová léta, vzestupy i pády a myslel si, že ho nevezmu…ano znal jsem ho a čím si prošel…ale pořád to pro mě byl člověk, u kterého mi za to stálo mu podat pomocnou ruku…rozzářil celé naše obchodní oddělení a triskala z něho radost a naděje. Svou práci plnil vždy pečlivě a poctivě," napsal.

"Nicméně temná stránka životních problému předčila to pozitivní na obzoru…v pondělí, když nedorazil na poradu jsem cítil v sobě divné chvění…ten den jsem se spojil s jeho maminkou po nespočtu neúspěšných hovoru jemu. Také o nej měla strach a nic o něm nevěděla. Dnes jsme se tuto smutnou zprávu dozvěděli. Všem jeho blízkým upřímnou soustrast a věřím, že tam nahoře to svoje kytarový génium pořádně ukážeš!" dodal na facebooku.

Témata: Honza Štrup