Libuše Šafránková: Kdy a kde proběhne pohřeb? Časový harmonogram!

Kostel sv. Anežky České na pražském Chodově. V kostele se bude konat poslední rozloučení s nedávno zesnulou herečkou Libuší Šafránkovou. 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. června 2021 10:46 | Aktualizováno: 22. června 2021 22:00

V pátek 25. června se Česko naposledy rozloučí s oblíbenou herečkou Libuškou Šafránkovou. Jak bude pohřeb probíhat?

Program pohřbu zveřejnila na sociální síti Farnost Panny Marie Sněžné Pohřeb se uskuteční v pátek 25.6. v kostele sv. Anežky České na Spořilově.

Začne v 10:00, kdy do 14:00 proběhne veřejné tiché rozloučení. "Od 16:00 bude náš provinciál o. Jakub Sadílek sloužit pohřební mši sv., která bude pouze pro nejbližší rodinu."

Ta ale bude přenášena i před kostel a bude podáváno svaté přijímání. Během víkendu pak bude pravděpodobně ve spořilovském kostele zřízeno i pietní místo pro ty, kteří by se ještě chtěli v tichosti rozloučit. 

S organizací pomáhá ministerstvo kultury, které muselo vyjednat opravu schodiště, které bylo v dezolátním stavu. Důležité bude také stanovisko hygieny kvůli výjimce z protikoronavirových opatření.

Oblíbená herečka Libuše Šafránková, známá hlavně jako filmová Popelka, zemřela 9. června. Ztvárnila mnoho filmových i divadelních rolí, zejména v pražském Činoherním klubu. S láskou, obdivem a úctou na ni vzpomínají herečtí kolegové i filmoví a divadelní režiséři.

Témata: Libuše Šafránková