Smutná zpověď Anny K.! Otevřeně o druhé rakovině!

Anna K. 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. dubna 2018 13:43

Zpěvačka Anna K. svedla před osmi lety první boj s rakovinou. Myslela si, že zároveň poslední, jak se ale ukázalo, nebyla to ani zdaleka pravda. Nyní je odhodlaná udělat cokoliv, aby nad zákeřnou nemocí vyhrála podruhé.

Anna K. má za sebou boj s druhou rakovinou. Tvrdí, že je sice o osm let starší, ale celé to tentokrát bylo náročnější. "Poprvé jsem mezi chemoterapiemi měla interval tři týdny a bylo jich celkem osm. Tentokrát následovaly po týdnu a bylo jich dvanáct. Také operace byla větší. V době, kdy jsem plánovala koncerty, jsem netušila, že rekonvalescence bude tak dlouhá," uvedla pro Revue.

"Teď už ale začínám vnímat pocity štěstí z intenzivnějšího pohybu. Po třiceti letech jsem se nedávno postavila na brusle a začala se malinko rozhýbávat. Moje láska jsou lyže, ale zatím si nemůžu  dovolit riskovat, že bych spadla. Tak jsem si našla náhradu na ledě, tam se jen tak polehoučku vozím," dodala zpěvačka.

Během léčby přesto zvládla odehrát domluvené koncerty. "S paní doktorkou jsem si domluvila, že na chemoterapie budu chodit vždy v pondělí, aby to bylo co nejdál od koncertu, a v sobotu ho odehraju. Ke konci už to bylo takové těžší. Třeba ještě v pátek  jsem si říkala, že to v sobotu možná nedám. Když jsem ale druhý den vstala, už jsem se tak těšila na všechny ty lidi, na muziku a kamarády, kteří na festivalech hráli, že nešlo zůstat doma. Když jsem vylezla na pódium, sotva jsem stála. Teď už to klidně přiznám," uvedla.

S ozařováním podle svých slov skončila třetího ledna. "Tehdy jsem byla na posledním a den nato – čtvrtého ledna, jsem měla narozeniny. Bylo to hodně symbolické a všichni jsme se radovali, že výpočty právě takhle vyšly. Já sama v sobě to beru tak, že čtvrtého ledna jsem se narodila znovu, a to před tím… už nikdy víc! Každopádně jsem přesvědčená, že všichni moji lékaři udělali maximum," tvrdí.

Nyní je rozhodnuta udělat naprosté maximum pro to, aby se rakovinou nikdy v životě už nemusela zabývat. "Kdyby mi teď někdo řekl, že budu navždy zdravá, pokud odletím na rok na Mars, tak tady úplně všeho nechám a bez váhání se tam vydám hned! To mi můžete věřit!" uzavřela.

Témata: Anna K. rakovina