Marek Eben u Šípa přiznal: Nemyslel jsem si, že to dojde tak daleko!

Marek Eben - Udílení Českého lva - Dvořákova síň. 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. června 2021 11:05

Marek Eben jako svědomitý občan pozorně sleduje veřejné dění, zvlášť když se ukazuje, že si ho někteří lidé umí představit i na Pražském hradě. Moderátor se ale spíš pozastavil nad tím, jak je dnes jistou částí společnosti vnímám jeden z předchozích prezidentů.

Marek Eben byl hostem sobotní Minišou Karla Šípa a v jejím úvodu přišla řeč na to, že se moderátor v posledních měsících opakovaně objevuje v průzkumech na prvních místech mezi možnými prezidentskými kandidáty.

Eben zopakoval, že o post hlavy státu nejeví zájem, přidal však srovnání prvního a aktuálního českého prezidenta. O Václavu Havlovi obdivně mluvil jako o osobě, která Českou republiku dostala na mapu světa.

"Každý věděl, že to je ta země, kde je tenhle prezident," řekl Šípovi. "Dneska aby ses bál říct jeho jméno. To jsem si nikdy nemyslel, že by to mohlo takhle daleko dojít," svěřil se moderátor.

"Vezmi si, že máš dvě veličiny, které jsou nezpochybnitelně dobré. Jedna z nich je pravda a druhá z nich je láska. Nikdo nemůže říct, že pravda je něco špatného, stejně jako nikdo nemůže říct, že láska je něco špatného. Jsou to dobré věci. Tak se to složí dohromady a udělá se z toho taková česká nadávečka. Pravdoláskař. Tak takhle to u nás chodí," dodal Eben. 

Témata: Marek Eben Karel Šíp