Pohřeb hokejisty Marka Trončinského (†32): Kdo se přišel rozloučit?

Pohřeb Marka Trončinského

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. června 2021 11:27 | Aktualizováno: 6. června 2021 22:15

V Ústí nad Labem v pátek panoval smutek. Rodina a přátelé se naposledy rozloučili s hokejistou Markem Trončinským, který zemřel v sobotu 22. května. Kdo byl na pohřbu přítomen?

Hokejista si zahrál po boku velkých hvězd. V minulosti se na ledě postavil vedle Jakuba Voráčka, Ondřeje Pavelce nebo Radka Smoleňáka. A podle Blesku se se svým spoluhráčem všichni přišli rozloučit.

Se svým tátou se za doprovodu písně od Věry Martinové rozloučila i rodina, včetně šestileté dcerky Adriany. I pro ně to byl velmi smutný den doprovázený pochopitelnými potoky slz.

Naposledy se na českých extraligových kluzištích objevoval Trončinský v sezóně 2019/20, kdy oblékal dres Litvínova. Po této sezóně pak odešel do britské ligy, kde hájil barvy Sheffieldu.

Následně odešel do Gyergyói HK, klubu hrajícího rumunskou i maďarskou soutěž. Tam během sezóny nastoupil včetně play-off do 48 utkání, během kterých zaznamenal 52 bodů (7 gólů a 45 přihrávek).

Na herce zavzpomínala po jeho skonu i česká reprezentace. "Zasáhla nás smutná zpráva o úmrtí bývalého mládežnického i seniorského reprezentanta Marka Trončinského, který zemřel náhle ve věku pouhých 32 let. Za celý Český hokej vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině a přátelům. Odpočívej v pokoji," vzkázal národní tým.

Trenér reprezentace Filip Pešán pak dodal: "Trončo, měl jsem tě moc rád. Nemůžu tomu uvěřit... Budeme bojovat na ledě i za tebe," napsal na twitteru.

Témata: Marek Trončinský