Očkování proti covidu 40+: Libor Bouček příkladně promluvil!

Libor Bouček 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. května 2021 18:50 | Aktualizováno: 16. května 2021 22:10

O půlnoci z neděle na pondělí se v Česku otevírá registrace k očkování proti koronaviru lidem starším 40 let. Tuto podmínku splňuje také moderátor Libor Bouček, který vzkázal, že se zařadí do fronty.

Libor Bouček věnoval možnosti se naočkovat dlouhý příspěvek na instagramu. "Zas budu v něčem rychlejší než moje žena. Aspoň v něčem. Nebudu zastírat, že tu možnost využiju okamžitě. Bez váhání. Bez spekulací," konstatoval na úvod.

Jako tvář zpravodajského kanálu ho prý nepřestává překvapovat nekončící debata o očkování. "Často začíná slovy - každý má právo mít názor. A to je myslím jedno z největších nebezpečí téhle informační doby. Každý máme právo na názor, ale vidět a slyšet by měly být ty fundované," podotkl.

Moderátor připomněl, že vakcinace vymýtila spalničky, záškrt, zarděnky nebo černý kašel. "Proti covidu očkuje celý svět a troufám si tvrdit, že v boji s nemocí, která zdravotně, společensky i ekonomicky huntuje naši zem, neexistuje účinnější zbraň," uvedl.

"Ta zmíněná očkování byla povinná. Tohle není. A proto se dá odmítnout. Ale odmítnutí znamená zůstat i dál mezi ohroženými i ohrožujícími. Nechci na nikoho apelovat, to nefunguje a většinově to plodí jen vlnu sporů až hejtů. Chci to jen připomenout těm, kteří třeba váhají. A třeba jim k něčemu ten názor bude," svěřil se Bouček.

Sám si prý neumí představit, že by nakazil manželku nebo malého syna. "Tak vzhůru k žihadlu. A za rok klidně znovu. Je to to nejmenší," dodal.

Témata: Libor Bouček očkování