Eurovize se blíží! Opravdu může Ben Cristovao s touhle písní uspět?

Ben Cristovao. 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

8. května 2021 19:24

Hudebník Benny Cristo odjede 8. května s týmem, se kterým připravoval soutěžní show, na mezinárodní písňovou soutěž Eurovize do nizozemského Rotterdamu. Cristo, který je tuzemskému publiku znám spíše jako Ben Cristovao, zatím neví, jak soutěž funguje a jak na něho budou reagovat diváci.

"Rozhodně mám ambice být nejlepší, jaký jsem kdy byl, ale tipovat jak dopadnu, mi připadá absurdní," řekl v rozhovoru s ČTK.

Divákům Eurovize se Cristo poprvé představí 20. května v rámci druhého semifinálového kola. Finálový večer se uskuteční o dva dny později, v sobotu 22. května. Vše bude vysílat České televize.

V Rotterdamu bude zpěvák Česko reprezentovat s písní omaga. Současně se skladbou, jejíž název je obměnou zkratky OMG (Oh My God), tvůrci před časem představili videoklip. V něm se zpěvák proměňuje v hrdiny kultovních filmů, jako jsou Pulp Fiction nebo Hříšný tanec.

K podrobnostem chystaného vystoupení na Eurovizi se Cristo nechce před začátkem soutěže vyjadřovat. "Zatím mohu prozradit, že máme nejlepší tanečníky, a ten kostým, který budu mít na sobě, je totální úlet," uvedl.

Hudebníka česko-angolského původu v jeho aktivitách nezastavila ani pandemie koronaviru. Mimo jiné se slovenskou skupinou IMT Smile natočil píseň Miesto a vedle množství různých spoluprací se pustil i do živých nahrávek pod titulem JENTAK sessions. Poslední díl série přinesl spolupráci s Davidem Kollerem. "Nechtěl jsem vypadnout z koloběhu, i během omezení jsem se snažil vytvořit si co nejpestřejší program," podotkl.

Mezinárodní písňové soutěže Eurovize se mohou zúčastnit interpreti ze zemí, jež jsou členy Evropské vysílací unie či Rady Evropy. Ročník 2020 byl vinou pandemie koronaviru zrušen. Finále soutěže před dvěma lety v televizi vidělo 182 milionů lidí.

Témata: Ben Cristovao