Jaromír Jágr čelil drsným otázkám dětí: Jak dlouho nebyl u kadeřníka?

Jaromír Jágr odpovídal dětem. 4

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

7. května 2021 21:35

Proč nosí dlouhé vlasy, kolik zlomil hokejek, jaké plavky má připravené na léto nebo jakou by chtěl mít kouzelnou moc? Na takové a další podobné nevšední otázky odpovídal Jaromír Jágr. Hokejovou legendu vyzpovídaly zvídavé děti zaměstnanců společnosti Kaufland a Jágr se u odpovědí mnohdy hodně bavil.

„Zkoušely mě ze zeměpisu nebo z přírodovědy, poslouchal jsem jazykolamy. Bylo to příjemné, ani jsem nemusel vytahovat naučené fráze, které běžně používám v rámci pozápasových rozhovorů s médii,“ dodal s úsměvem tahoun Rytířů Kladno. Videa z projektu Drsné otázky budou k zhlédnutí na sociálních sítích Jaromíra Jágra, společnosti Kaufland a na kanále youtube.com.

Seděli proti sobě, na jedné straně školáčci, na druhé jeden z nejúspěšnějších sportovců české historie. Jaromír Jágr během sezony moc individuálních rozhovorů nedává, tentokrát však udělal výjimku. Tolika dětem před kamerou totiž nikdy neodpovídal. „Když si byl v Americe, byl jsi tlustý?,“ ptá se jedna holčička. „Ne, nebyl. Ztloustl jsem až tady v Čechách, protože je tu jiné jídlo než v USA. Tady je hodně knedlíků, oplatek a čokolád,“ usmíval se Jágr a dál ve videu prozradí, co přesně jedl před zápasy NHL a co si dává nejčastěji v Česku.

Některé děti se ale rozhodly dvojnásobnému vítězi Stanley Cupu pořádně zatopit: „Proč si nosil dlouhé vlasy jako holka a kdo ti je stříhá,“ ptá se kluk. „Podívej se na mě, myslíš si, že to někdo dělá? Už rok jsem nebyl u žádného kadeřníka.“ I další otázky byly těžké jako bodyčeky. Jágr totiž musel najít správně americké státy, které mají medvěda ve své vlajce. Nebo jestli je meloun zelenina či jaké ovoce má nejvíce vitamínů. O jídle se však jeden z nejlepších hokejových hráčů všech dob bavil rád. „Nejlepší je, když si v klidu sednu a někdo mi přinese jídlo na stůl a já ho sním,“ popsal Jágr.

I když Jágr, ambasador společnosti Kaufland na podporu českého hokeje, nepoužíval při odpovědích žádné fráze, jedné se nedalo vyhnout: „Kolikrát jsem řekl – tak určitě? No, několikrát. Ale za to mohou novináři. Oni ti položí otázku tak, že ani jinak odpovědět nemůžeš. Když se to někomu nelíbí, tak to nedávejte za vinu sportovcům ale novinářům,“ vysvětlil Jágr dlouhodobý nešvar. Vtipně reagoval mistr světa a olympijský vítěz na otázku, zda uklízel po přistání z Nagana letadlo.

A pohádka na konec? Ale ne… Ty prý Jágr už před spaním nečte. Ale prozradil, jakou by chtěl mít kouzelnou moc. Nebo kolik hokejek zničil na celou kariéru. To je možné se dozvědět v několika videích Drsných otázek na sociálních sítích společnosti Kaufland. Cílem projektu bylo dostat hokejovou legendu ze standardní zóny při odpovídání. A to se rozhodně povedlo.

Témata: Jaromír Jágr