Michal Prokop představil své plány! Chystá Krásný ztráty, jen trochu jinak!

Michal Prokop

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

24. dubna 2021 18:41

Člen Beatové síně slávy Michal Prokop vydává v květnu nové album Mohlo by to bejt nebe a v srpnu chystá ve Všeticích festival Krásný ztráty Live.

Na novém albu Mohlo by to bejt nebe se zpěvák z velké části vrací ke svým hudebním kořenům, blues a soulu 60. let minulého století, ovšem v současném zvukovém kabátě. Nahrávka naváže na zatím poslední devět let staré studiové album Prokopa a jeho kapely Framus Five s názvem Sto roků na cestě, které vyšlo v roce 2019 poprvé v podobě vinylového dvojalba.

Ny podzim chce Prokop se skupinou Framus Five vyrazit na turné po celé České republice, na jehož každé zastávce zpěvák svoji novinku pokřtí. V tuto dobu bude utlumena činnost akustického Tria Michala Prokopa.

Popáté pozve Prokop své hudební přátele a fanoušky na festival Krásný ztráty Live. Dvoudenní přehlídka, na které již tradičně dochází k neobvyklým žánrovým i generačním setkáním, bude symbolicky zahájena 13. srpna, tedy v den jeho pětasedmdesátých narozenin. Třetím rokem se konají Krásný ztráty Live na statku ve středočeských Všeticích na Benešovsku.

Témata: Michal Prokop (zpěvák)