Adamec šokoval. Promluvil o rakovině a praktikách šoubyznysu, které by bylo lepší nevědět!

Jiří Adamec s manželkou Janou

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. dubna 2018 11:02

Krach muzikálu Robinson nenechal chladnými nejen herce, ale ani režiséra Jiřího Adamce. Ten proto prozradil nejen to, jak to v českém herectví chodí.

Zrušení muzikálu Robinson – námořník z Yorku pořádně hnulo žlučí mnoha předním českým umělcům. Někteří se stále nemohou smířit s tím, že za měsíce tvrdého tréninku nedostanou zaplaceno, protože producentka má údajně milionové dluhy.

Jak jsme informovali už dříve, producentka Ema Krahulíková nezvládla finanční zátěž projektu, který byl ukončen pár dní před premiérou. Všichni účinkující byli naštvaní, protože celý proces nacvičování představení je stál mnoho úsilí.

Zklamání neskrývá například Daniel Hůlka, který byl už dříve na kordy s Jiřím Adamcem. K věci se ale vyjádřila například i Kateřina Brožová, která činy Emy Krahulíkové považuje za největší sprostotu. 

Podle Adamce je ale něco podobného v českém showbyznysu standardem. "Je to tragická současnost českého showbyznysu, a především muzikálového světa. Občas se prostě neplatí. V Čechách neplatit je docela obvyklé. Rozmohlo se to jako rakovina,“ řekl Blesku.

Podle něj má Krahulíková dluh ve výši čtyř milionů na nájemném, a tak peníze nedostanou zpátky nejen diváci, ale ani nikdo z tvůrců a herců, kteří muzikál zkoušeli několik měsíců. 

"V roce 2016 v létě jsem se o muzikálu dozvěděl, a od té doby jsem na něm pracoval. Zdarma. Nedostal jsem ani korunu,“ prozradil dále režisér s tím, že umělci většinou zkouší zdarma a zaplaceno dostávají až za odehraná představení.

Podle Adamce Krahulíkovou předcházela dobrá pověst, doslechl se ale i o její platební neschopnosti, čemuž nechtěl věřit. "Všichni jsme doufali, že je to jen dočasné, nebo že je to pomluva. Snažili jsme se ty signály nevidět, neslyšet," dodal pro deník.

Témata: Jiří Adamec (režisér)