Dagmar Havlová o pohřbu Philipa: Marně hledala slova a myslela na královnu!

Dagmar Havlová. 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. dubna 2021 13:33

Sobotní pohřeb prince Philipa sledoval celý svět a také lidé v Česku. Včetně těch, kteří měli možnost se s vévodou z Edingburghu osobně setkat. Co vzkázala na sociální síti bývalá první dáma Dagmar Havlová?

Dagmar Havlová o setkání v den smutečního aktu mluvila v televizi. "Nejsem dobrý řečník, tolik jsem toho chtěla vyslovit. A děkuji za Vaše zprávy. Píšete často, jak vám jimi zlepšuji den. Je to i naopak," přiznala na instagramu.

Při sledování posledního rozloučení prý herečce došlo, kolik toho při živém televizním vstupu neřekla. "Bránila mi v tom jistá ostýchavost prozrazovat důvěru, sdělení, pocity, vzpomínky, které mají zůstat plaše v srdci," konstatovala.

"Nejen ty na Vévodu z Edinburghu, ale i na všechny členy královské rodiny, kteří ho nyní vyprovázejí na poslední cestě. Není to snadný život pod drobnohledem medií a vlastně celého světa. Ano, držet se, tvářit se silně, když žaludek je plný slz," uvedla někdejší první dáma.

Havlová podle svých slov byla v duchu s panovnicí. "Myslím na královnu, na temno a prázdnotu, které po dnešku nastanou. Na svazek vzájemnosti a sepjatí, jež nepostrádal jistě zklamání a křivdy, přesto byl naplněn vzájemnou důvěrou, láskou a pravdou napořád," dodala. 

Témata: Dagmar Havlová Princ Philip Královna Alžběta II.