Přibrala jste, je z vás machna macatá, píší lidé popálené Týnuš. Tohle jim youtuberka vzkázala!

Třešničková, Týnuš 16

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

10. dubna 2021 11:58

Youtuberka a influencerka Kristýna Třešňáková, známá pod jménem Týnuš Třešničková, se ostře ohradila proti některým komentářům pod jejími fotkami. Varuje, že takzvaný body shaming a zesměšňování kohokoliv na internetu může mít vážné dopady!

Jak vás již server stars24.cz informoval, influencerka Týnuš Třešničková si užívá se svou sestrou sluníčka u Rudého moře v Egyptě. Fanouškům do České republiky, kde aktuálně panuje spíše aprílové počasí, posílá hromadu fotek v plavkách a videí z pláže a přilehlého okolí.

A i když většina jejich fanoušků pěje chválu nejen na egyptskou přírodu, ale i postavu Týnuš a její oděv, objevily se pod příspěvky i poměrně negativní komentáře týkající se její váhy. „Přibrala jste a je z vás pěkná machna macatá, ty stehna a zadek jak po dvou dětech,“ píše se v jednom z nich. „10 kg nahoře tipuju. Ale jinak dobrý, ale už to není ono,“ posteskla si další pisatelka.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Týnuš Třešničková (@tresnickova)

Fanoušci se ale Týnuš Třešničkové zastali a posléze se ozvala i sama youtuberka. „Znáte pojem body shaming? Znamená to dehonestování nebo zesměšňování někoho na základě jeho fyzického vzhledu, především postavy. A po tom, co jsem pod videem kde jsem v plavkách musela číst dost ošklivé komentáře, bych chtěla napsat. NIKDY si nenechávejte od ostatních diktovat, jak byste měli vypadat,“ vzkazuje všem mladá Češka, která se „proslavila“ také díky nehodě při ohnivé show v Turecku, při které utrpěla popáleniny druhého a třetího stupně na třetině těla.

Důležité je podle ní především to, že se lidé ve svém těle cítí dobře a jsou zdraví. „Člověk, který má potřebu shazovat někoho na základě jeho vzhledu nebo postavy, to sám se sebou nemá vyřešené a je v nějakém ohledu nespokojený, a proto ponižuje ostatní, aby se sám mohl cítit lépe. Takže si neberte podobné poznámky k srdci, možná jen od těch nejbližších, kteří vás dobře znají,“ radí Týnuš.

Ona sama dává najevo, že je se svým tělem, na kterém jsou dodnes patrné jizvy, spokojená. „Já své tělo miluju, za to co vše zvládlo, za to že je zdravé a za to, že si můžu dopřát k jídlu, co se mi zachce, a stále si držet stejnou váhu,“ píše na instagramu.

Podle některých názorů jde ale spíše o to, že youtuberka prostě nesnese kritiku. To ale podle Týnuš není pravda. „Tady jde ale o regulérní kyberšikanu, ze které může vzniknout anorexie, bulimie nebo jiná psychická porucha. Něco jiného je napsat kritiku třeba na plavky, že se někomu nelíbí, prostě konstruktivní kritika.

Připomíná také, že na instagramu působí už nejméně pět let a tak už dávno růžové brýle nemá. „Ale to neznamená, že si musím nechat líbit urážky. A hlavně jsem tím chtěla motivovat ostatní holky, ať jsou se svým tělem ok,“ dodala důrazně.

Témata: Týnuš Třešničková