Ester Janečková: Šokující následky covidu! Co ji trápilo?

Ester Janečková 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. dubna 2021 14:56

Vůči koronaviru nejsou imunní ani známé osobnosti, o čemž jsme se mohli přesvědčit už mnohokrát. U někoho se přitom nemoc více než na zdraví podepsala na psychice. Ester Janečková by mohla vyprávět.

Opravdu nelehké jsou životní osudy Ester Janečkové, nedávno to lidé mohli posoudit při sledování časosběrného dokumentu. O nepříjemné zkušenosti s koronavirem se rozpovídala v rozhlasovém pořadu Stříbrný vítr.

Tam prozradila, že po covidu přišlo snad ještě něco horšího. „Zhruba měsíc poté mi začaly opravdu těžké, dosud nepoznané psychické stavy, úzkosti až panické ataky, totální nespavost, pocit, že jsem se zbláznila. Nerozuměla jsem si, nemohla jsem se nadechnout, bylo mi v tom hrozně těžko,“ uvedla.

Uklidnění televizní moderátorce přinesl až po nějakém čase rozhovor s psychiatrem, který naznačil, že i nepříjemné psychické stavy mohou být jedním z postcovidových projevů.

„Najednou se mně ulevilo, tlaky skutečně pozvolna odezněly. Byla to veliká životní zkušenost, související s nemocí i obrovským smutkem po mámě,“ dodala tvář Pošty pro tebe.

Témata: Ester Janečková